Wat kost Microsoft Teams

Wat kost Microsoft Teams
Geschreven door Marcel Martens op 24-04-2023 Laatst bijgewerkt op 28-05-2024

Microsoft Teams is een krachtige samenwerkings- en communicatietool, ontworpen om de productiviteit te verhogen en de samenwerking tussen teams te verbeteren. Het is een platform dat talloze functies biedt, van chat en videoconferenties tot bestandsdeling en integratie met andere applicaties. 

Maar wat zijn de kosten verbonden aan het gebruik van Microsoft Teams en wat krijg je daarvoor terug? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende prijsopties en functies van Microsoft Teams.  

Hier eerst snel het korte antwoord:

Microsoft Teams Essentials kost € 3,70 per gebruiker per maand met een overeenkomst van 1 jaar.
Microsoft 365 Business Basic kost € 6,72 per gebruiker per maand met een maandelijkse commitment en € 67,20 als je per jaar betaald.
Microsoft 365 Business Standaard kost € 14,04 per gebruiker per maand met een maandelijkse commitment en € 140,40 als je per jaar betaald.

Wil je weten welke Microsoft Teams versie het beste geschikt is voor jouw organisatie?

 Vraag meer informatie aan of  ​​Ontmoet een expert


Inleiding tot Microsoft Teams

Microsoft Teams is een samenwerkingsplatform dat gebruikers in staat stelt om efficiënter en effectiever samen te werken. Het platform biedt een breed scala aan functies, waaronder chat, videoconferenties, bestandsdeling, integratie met andere applicaties en nog veel meer. Het platform is beschikbaar op zowel desktop als mobiele apparaten, en biedt een naadloze en intuïtieve gebruikerservaring.  

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een cloudgebaseerd platform dat is ontworpen om teams te helpen bij het samenwerken aan projecten en taken. Het platform biedt een breed scala aan functies die zijn ontworpen om de communicatie en samenwerking tussen teamleden te verbeteren. Met Microsoft Teams kunnen teamleden op een gestroomlijnde manier samenwerken en hun taken voltooien.  

Belangrijkste functies van Microsoft Teams

Enkele van de belangrijkste functies van Microsoft Teams zijn:  

  • Chat en privéberichten: Met de chatfunctie kunnen teamleden snel en gemakkelijk met elkaar communiceren. Privéberichten kunnen worden gebruikt om één-op-één gesprekken te voeren.
  • Videogesprekken en conferenties: Met de videogespreks- en conferentiefunctie kunnen teamleden virtueel vergaderen en samenwerken, zelfs als ze niet op dezelfde locatie zijn.
  • Bestanden delen en opslaan: Met de bestandsdeelfunctie kunnen teamleden gemakkelijk documenten en bestanden delen en opslaan, zodat iedereen toegang heeft tot de juiste informatie.
  • Integratie met andere applicaties: Microsoft Teams kan worden geïntegreerd met andere applicaties, zoals Microsoft Office en SharePoint, waardoor teamleden gemakkelijk kunnen samenwerken en informatie kunnen delen.
  • Teams en kanalen: Teams en kanalen bieden een gestructureerde manier om samen te werken aan projecten en taken. Teams zijn groepen van teamleden die samenwerken aan een specifiek project of doel, terwijl kanalen worden gebruikt om specifieke onderwerpen binnen een team te bespreken.
  • Notities en takenlijsten: Met de notitie- en takenlijstfunctie kunnen teamleden belangrijke informatie en taken bijhouden en organiseren.

Met deze functies kunnen teams efficiënter samenwerken en hun taken voltooien op een gestroomlijnde manier. Of het nu gaat om een klein team of een groot project, Microsoft Teams helpt gebruikers om hun doelen te bereiken. Het platform is ontworpen om de communicatie en samenwerking tussen teamleden te verbeteren, waardoor ze productiever en effectiever kunnen zijn.

Bovendien biedt Microsoft Teams ook geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals end-to-end encryptie en multi-factor authenticatie, om ervoor te zorgen dat de gegevens van gebruikers veilig blijven. Dit maakt het platform een betrouwbare en veilige keuze voor bedrijven en organisaties die waarde hechten aan de privacy en beveiliging van hun gegevens.  

Basisversie van Microsoft Teams

Microsoft Teams is een samenwerkingsplatform van Microsoft dat is ontworpen om teams te helpen samenwerken en communiceren. Het biedt een breed scala aan functies en tools die zijn ontworpen om de productiviteit te verhogen en de communicatie te verbeteren. De basisversie van Microsoft Teams is gratis en biedt veel van dezelfde functies als de betaalde versies, maar heeft wel enkele beperkingen.  

Microsoft Teams Gratis

Microsoft Teams Gratis is een uitstekende optie voor kleine teams die op zoek zijn naar een eenvoudige en kosteneffectieve manier om te communiceren en samen te werken. Het is beschikbaar voor maximaal 300 gebruikers, wat het een geweldige optie maakt voor kleine teams. Met Microsoft Teams Gratis kunnen gebruikers chatten, bellen en vergaderen met hun teamleden. Het biedt ook integratie met andere Microsoft-apps zoals OneDrive, SharePoint en Office 365.  

Beperkingen van de gratis versie

Hoewel Microsoft Teams Gratis veel functies biedt, zijn er enkele beperkingen. Een van de belangrijkste beperkingen is dat je geen vergaderingen kunt opnemen. Ook is er geen live streaming beschikbaar en zijn er geen mogelijkheden voor telefonische ondersteuning. Daarnaast is er beperkte opslagruimte beschikbaar, met slechts 2 GB per gebruiker. En er is geen garantie van beschikbaarheid.

Maar ondanks deze beperkingen blijft Microsoft Teams Gratis een geweldige optie voor teams die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om hun communicatie en samenwerking te verbeteren. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan functies die kunnen helpen bij het verbeteren van de productiviteit en het stroomlijnen van de communicatie binnen het team.  

Integratie met andere Microsoft-apps

Een van de grootste voordelen van Microsoft Teams is de integratie met andere Microsoft-apps. Met Microsoft Teams kun je bijvoorbeeld eenvoudig bestanden delen en samenwerken aan documenten met behulp van OneDrive en SharePoint. Ook kun je eenvoudig vergaderingen plannen en bijwonen vanuit Outlook. Dit betekent dat je al je belangrijke werktools op één plek hebt en je tijd kunt besparen door niet te hoeven schakelen tussen verschillende apps.  

Veiligheid en beveiliging

Microsoft Teams biedt ook uitgebreide beveiligings- en privacyfuncties om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig blijven. Het platform voldoet aan verschillende internationale beveiligingsnormen en biedt end-to-end-encryptie voor alle communicatie. Ook zijn er functies zoals tweestapsverificatie en single sign-on beschikbaar om de toegang tot het platform te beheren.

Kortom, Microsoft Teams Gratis biedt een uitstekende optie voor kleine teams die op zoek zijn naar een eenvoudige en kosteneffectieve manier om te communiceren en samen te werken. Het biedt veel functies en integraties met andere Microsoft-apps, maar heeft wel enkele beperkingen. Als je op zoek bent naar meer geavanceerde functies, kun je upgraden naar een van de betaalde versies van Microsoft Teams.  

Wat kost Microsoft Teams in Microsoft 365 pakketten

Microsoft Teams is een populaire communicatie- en samenwerkingsapp die de manier waarop teams samenwerken heeft veranderd. Het is beschikbaar als onderdeel van verschillende Microsoft 365-pakketten, elk met zijn eigen unieke functies en mogelijkheden.  


Microsoft 365 Business Basic

Microsoft 365 Business Basic is een betaalbare optie, vanaf € 5,60 per gebruiker per maand, voor teams die op zoek zijn naar meer functies en mogelijkheden dan wat de gratis versie biedt. Deze versie is ontworpen voor kleine bedrijven en biedt de mogelijkheid om offline te werken via de desktop-apps van Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Het biedt ook 1 TB opslag per gebruiker en geavanceerde beveiligingsopties.

Met Microsoft Teams inbegrepen in het Microsoft 365 Business Basic-pakket, kunnen teams gemakkelijk communiceren en samenwerken via chats, videogesprekken en online vergaderingen. Teams kunnen ook bestanden delen en bewerken in real-time, waardoor de samenwerking naadloos verloopt.  

Microsoft 365 Business Standard

Microsoft 365 Business Standard biedt alle functies van de Business Basic-versie, maar met extra functies zoals Teams en Exchange voor e-mail. Deze versie biedt ook 1 TB opslag per gebruiker en geavanceerde beveiligingsopties. Het is een geweldige optie voor bedrijven die behoefte hebben aan onbeperkte cloudopslag en meer geavanceerde functies. Deze is beschikbaar vanaf € 11,70 per gebruiker per maand.

Met Microsoft Teams inbegrepen in het Microsoft 365 Business Standard-pakket, kunnen teams niet alleen communiceren en samenwerken, maar ook e-mails verzenden en ontvangen via Exchange. Dit betekent dat alle communicatie en samenwerking op één plek kan plaatsvinden, wat de productiviteit en efficiëntie ten goede komt.  

Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Business Premium, vanaf € 20,60 per gebruiker per maand, biedt alle functies van de Business Standard-versie, maar met extra functies zoals Microsoft Intune en Azure Active Directory-premium. Deze versie biedt ook aanvullende beveiligingsopties en 1 TB opslag per gebruiker. Het is een geweldige optie voor bedrijven die behoefte hebben aan geavanceerde beveiligingsoplossingen en meer geavanceerde beheeropties.

Met Microsoft Teams inbegrepen in het Microsoft 365 Business Premium-pakket, hebben teams toegang tot alle functies van Teams, plus extra beheermogelijkheden via Azure Active Directory-premium. Dit betekent dat IT-beheerders de controle hebben over wie toegang heeft tot Teams en welke functies ze kunnen gebruiken, wat de beveiliging en naleving ten goede komt.  

Office 365 E1, E3 en E5

Office 365 E1, E3 en E5 zijn zakelijke abonnementen, vanaf € 9,40 tot € 41,50 per gebruiker per maand, die alle functies van Microsoft Teams en andere Office 365-apps bieden. Deze abonnementen bieden ook een volledig scala aan beveiligings- en compliance-oplossingen, evenals geavanceerde analyses en rapportagefunctionaliteit. Office 365 E5 wordt beschouwd als het premiumabonnement, omdat het geavanceerde functies biedt, zoals onbeperkte cloudopslag, geavanceerde databescherming, en meer.

Met Microsoft Teams inbegrepen in de Office 365 E-abonnementen, hebben teams toegang tot alle functies van Teams, plus extra functies en mogelijkheden via andere Office 365-apps. Dit betekent dat teams niet alleen kunnen communiceren en samenwerken, maar ook kunnen werken aan documenten, spreadsheets en presentaties via Word, Excel en PowerPoint.

Met al deze opties is er een Office 365-pakket dat past bij de behoeften van elk team, of het nu gaat om kleine bedrijven die op zoek zijn naar betaalbare opties of grote bedrijven die behoefte hebben aan geavanceerde beveiliging en beheermogelijkheden. Microsoft Teams is een krachtige tool die de samenwerking binnen teams verbetert en de productiviteit verhoogt.  

Wil je weten wat Microsoft Teams voor jouw organisatie kan betekenen?

 Vraag meer informatie aan of  ​​Ontmoet een expert


Add-ons en extra functies

Microsoft Teams biedt een breed scala aan add-ons en extra functies die de samenwerking en communicatie binnen teams verbeteren. Hieronder volgen enkele interessante add-ons en functies die kunnen worden toegevoegd aan Microsoft Teams:  

Audio Conferencing

Audio Conferencing is een handige add-on die kan worden toegevoegd aan Microsoft Teams. Met deze functie kunnen gebruikers telefonische conferenties houden, wat vooral handig is voor teams die vaak communiceren met externe partners of klanten. Audio Conferencing biedt een naadloze en gemakkelijke manier om te communiceren, ongeacht waar de deelnemers zich bevinden.

Daarnaast biedt Audio Conferencing ook enkele handige functies, zoals de mogelijkheid om deelnemers uit te nodigen via e-mail of een agenda-uitnodiging. Ook kunnen deelnemers gemakkelijk inbellen via een telefoonnummer en pincode, wat het proces nog gemakkelijker maakt.  

Microsoft Teams Rooms

Microsoft Teams Rooms zijn een reeks hardware-oplossingen die zijn ontworpen om videoconferencing in vergaderruimten te verbeteren. Deze functie biedt een naadloze en intuïtieve gebruikerservaring, waardoor teams kunnen communiceren en samenwerken alsof ze in dezelfde kamer zitten.

Bovendien bieden Microsoft Teams Rooms ook enkele handige functies, zoals de mogelijkheid om presentaties te delen en whiteboards te gebruiken. Dit maakt het gemakkelijker voor teams om samen te werken en ideeën te delen tijdens vergaderingen.  

Microsoft Teams Live Events

Microsoft Teams Live Events zijn een geweldige manier om grotere groepen mensen bij elkaar te brengen via Microsoft Teams. Met deze functie kunnen gebruikers livegebeurtenissen hosten en biedt het tal van functies, zoals chats, polls en Q&A-sessies. Dit is een geweldige optie voor grote bedrijven of organisaties die behoefte hebben aan het organiseren van grote evenementen of conferenties.

Bovendien biedt Microsoft Teams Live Events ook de mogelijkheid om de gebeurtenis op te nemen en later te delen met deelnemers die niet aanwezig konden zijn. Dit maakt het gemakkelijker voor teams om informatie te delen en ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte blijft.  

Meer over Microsoft Teams

Microsoft Teams is een van de meest populaire samenwerkings- en communicatietools op de markt. Het biedt een breed scala aan functies die het gemakkelijk maken om te communiceren en samen te werken met collega's, klanten en partners. Een van de belangrijkste voordelen van Microsoft Teams is de integratie met andere Microsoft-producten, zoals Office 365 en SharePoint. Dit maakt het gemakkelijk om bestanden te delen en samen te werken aan documenten in real-time..

Een ander voordeel van Microsoft Teams is de mogelijkheid om te communiceren via verschillende kanalen, waaronder chat, audio- en videoconferenties. Dit maakt het gemakkelijk om snel te communiceren en problemen op te lossen zonder dat je fysiek aanwezig hoeft te zijn op dezelfde locatie als je collega's. Bovendien biedt Microsoft Teams de mogelijkheid om virtuele vergaderingen te organiseren, wat vooral handig is voor teams die op afstand werken of verspreid zijn over verschillende locaties.

Naast de standaardfuncties biedt Microsoft Teams ook een aantal geavanceerde functies en add-ons. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Power BI om gegevens te visualiseren en te analyseren, of van Planner om taken en projecten te beheren. Daarnaast biedt Microsoft Teams ook integratie met verschillende externe apps, waaronder Trello, Asana en Salesforce. Dit maakt het gemakkelijk om verschillende tools en systemen te integreren en te gebruiken vanuit één centrale locatie.

Tot slot biedt Microsoft Teams verschillende prijsopties en abonnementen, variërend van een gratis basisabonnement tot een uitgebreidere betaalde versie. Hierdoor is Microsoft Teams een flexibele en schaalbare oplossing die kan worden aangepast aan de behoeften van elk bedrijf, groot of klein. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige en kosteneffectieve manier om te communiceren en samen te werken, of je hebt behoefte aan geavanceerde functies en maatwerkoplossingen, Microsoft Teams biedt voor ieder wat wils.

Wil je weten wat Microsoft Teams voor jouw organisatie kan betekenen?

 Vraag meer informatie aan of  ​​Ontmoet een expert

 

Deel deze post

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe werkt Microsoft Teams