Hoe stel ik een secundaire (tweede) beltoon in Microsoft Teams

Hoe stel ik een secundaire (tweede) beltoon in Microsoft Teams
Geschreven door Marcel Martens op 13-12-2023 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Als je je Microsoft Teams-ervaring wilt personaliseren, dan is het instellen van een secundaire beltoon een geweldige manier om dat te doen. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je een secundaire beltoon kunt instellen in Microsoft Teams. Maar voordat we daarop ingaan, laten we eerst eens kijken naar wat Microsoft Teams precies is en waarom gepersonaliseerde beltonen belangrijk zijn.

Stappen om een secundaire beltoon in te stellen

Toegang krijgen tot de instellingen van Microsoft Teams

Om een secundaire beltoon in te stellen, moet je eerst toegang hebben tot de instellingen van Microsoft Teams. Volg deze eenvoudige stappen:

 1. Open Microsoft Teams op je apparaat.
 2. Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek van het scherm.
 3. Selecteer 'Instellingen' in het dropdown-menu dat verschijnt.

Als je Microsoft Teams opent, kom je in een wereld vol mogelijkheden. Je kunt chatten met collega's, vergaderingen plannen en deelnemen aan videoconferenties. Maar voordat je van al deze functies kunt genieten, moet je eerst toegang krijgen tot de instellingen. Dit is waar je de controle hebt over verschillende aspecten van de app, waaronder het instellen van een secundaire beltoon.

Wanneer je op je profielfoto klikt, opent er een menu met verschillende opties. Hier kun je je persoonlijke informatie bekijken en bewerken, maar ook toegang krijgen tot de instellingen. Door 'Instellingen' te selecteren, kom je in het hart van Microsoft Teams, waar je de app naar jouw wensen kunt aanpassen.

Navigeren naar de beltooninstellingen

Na het openen van de instellingen moet je naar de beltoonopties gaan. Hier is hoe je dat kunt doen:

 1. Klik op 'Bellen' in het linkerdeelvenster van het instellingenmenu.
 2. Scroll naar beneden naar de sectie 'Beltoon'.
 3. Klik op 'Secundaire beltoon instellen'.

De beltooninstellingen zijn een belangrijk onderdeel van Microsoft Teams. Hier kun je bepalen hoe je op de hoogte wordt gesteld van inkomende oproepen. Of je nu een standaardbeltoon wilt gebruiken of liever een persoonlijke touch toevoegt met een secundaire beltoon, deze instellingen zijn de sleutel.

Om naar de beltooninstellingen te navigeren, moet je eerst op 'Bellen' klikken in het linkerdeelvenster van het instellingenmenu. Dit opent een submenu met verschillende opties met betrekking tot oproepen. Scroll vervolgens naar beneden naar de sectie 'Beltoon' en klik op 'Secundaire beltoon instellen' om verder te gaan.

Het kiezen van een secundaire beltoon

Je bent nu klaar om je secundaire beltoon te kiezen. Volg deze stappen:

 1. Blader door de lijst met beschikbare beltonen.
 2. Klik op de beltoon die je als secundaire beltoon wilt instellen.
 3. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen toe te passen.

De keuze van je secundaire beltoon is een persoonlijke beslissing. Het is een kans om je eigen stijl en voorkeuren te laten zien. Microsoft Teams biedt een breed scala aan beltonen om uit te kiezen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de perfecte beltoon vindt die past bij jouw persoonlijkheid.

Om je secundaire beltoon te kiezen, hoef je alleen maar door de lijst met beschikbare beltonen te bladeren. Luister naar de verschillende melodieën en geluiden en kies degene die het beste bij jou past. Zodra je je keuze hebt gemaakt, klik je eenvoudigweg op de beltoon en klik je op 'Opslaan' om de wijzigingen toe te passen.

Veelvoorkomende problemen en hun oplossingen

Problemen met het instellen van een secundaire beltoon

Soms kun je op problemen stuiten bij het instellen van een secundaire beltoon in Microsoft Teams. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen waar je tegen kunt aanlopen:

 • De secundaire beltoonoptie is niet beschikbaar in de instellingen van Teams.
 • Je kunt geen beltonen vinden die je wilt gebruiken.
 • De wijzigingen worden niet opgeslagen en de secundaire beltoon blijft hetzelfde.

Oplossingen voor veelvoorkomende problemen

Als je tegen een van de bovenstaande problemen aanloopt, wanhoop dan niet. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen die je kunt proberen:

 • Zorg ervoor dat je de meest recente versie van Teams gebruikt.
 • Controleer of je de juiste machtigingen hebt om instellingen te wijzigen in Teams.
 • Probeer Teams opnieuw op te starten en de instellingen opnieuw te proberen.

Tips voor het gebruik van meerdere beltonen in Microsoft Teams

Het belang van verschillende beltonen voor verschillende teams

Als je deel uitmaakt van meerdere teams in Microsoft Teams, is het handig om verschillende beltonen in te stellen voor elk team. Op deze manier kun je direct weten welk team je probeert te bereiken en kun je je prioriteiten beter beheren. Het hebben van verschillende beltonen kan je helpen om georganiseerd te blijven en efficiënt te communiceren.

Het beheren van beltonen voor optimale productiviteit

Naast het instellen van secundaire beltonen, kun je ook andere beltooninstellingen beheren om je productiviteit te optimaliseren. Denk hierbij aan het dempen van bepaalde meldingen of het aanpassen van de volumeniveaus van beltonen. Door deze instellingen aan te passen aan jouw voorkeuren, kun je de perfecte balans vinden tussen bereikbaarheid en focus.

Conclusie: Het nut van een secundaire beltoon in Microsoft Teams

Het instellen van een secundaire beltoon in Microsoft Teams is een slimme manier om je ervaring met Teams te personaliseren en je productiviteit te verhogen. Door een secundaire beltoon in te stellen, kun je belangrijke oproepen onderscheiden van minder urgente gesprekken en beter georganiseerd blijven, vooral als je betrokken bent bij meerdere teams. Volg gewoon de eenvoudige stappen die ik hierboven heb beschreven en je bent klaar om te gaan. Veel plezier met het aanpassen van je Teams-ervaring en geniet van de voordelen van gepersonaliseerde beltonen!


in Blog
Hoe stel ik een secundaire (tweede) beltoon in Microsoft Teams
Marcel Martens 13 december 2023

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Microsoft Teams als gast