Welke Cloud dienst is het beste voor kleine bedrijven?

Welke Cloud dienst is het beste voor kleine bedrijven?
Geschreven door Marcel Martens op 28-01-2021 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Cloud diensten zijn niet langer een optie voor kleine bedrijven. Het is nu een noodzaak voor Mkb’s die vooruitstrevend willen zijn in een veilige en schaalbare omgeving die zich naar wens kan aanpassen aan de organisatie. In de 21e eeuw, maar vooral in deze onzekere tijden, omarmen Mkb’s Cloud diensten zoals nooit tevoren. Dit is te wijden aan de significante voordelen die traditionele lokale opslag niet kan bieden.

Cloud diensten stellen Mkb’ers in staat om flexibel te zijn op een veiligere manier. Dit draagt bij aan het soepel verlopen van interne processen en met een hogere efficiëntie. Hieronder zijn 2 van de betere Cloud diensten die jouw organisatie het voordeel kunnen geven door adequaat en competitief te zijn in een tijd waarin werken of afstand de dagelijkse gang van zaken is.  

   

Microsoft Office 365

Microsoft Office 365 is een clouddienst die kleine bedrijven gegarandeerd de beste service biedt voor e-mailhosting en toegang tot alle Microsoft Office programma’s. Office 365 maakt het mogelijk om alle modules, zoals Word, PowerPoint en Excel te gebruiken zoals je die al gewend bent. Bij gebruik van Office 365 heb je toegang tot de volledige desktop versie. Dit is inclusief de volledige outlook-versie, die aanzienlijke voordelen heeft ten opzichte van Gmail of de Outlook-web versie.

belangrijkste voordelen van deze clouddienst voor het MKB zijn onder andere:

 

 • Apps voor tablets en telefoons: Office 365 biedt flexibiliteit door makkelijk te kunnen schakelen tussen mobiel en je computer. Office 365 biedt aparte apps voor tablets en telefoons die de productiviteit ten goede komen doordat je altijd en overal bij de e-mails en bestanden kan die jij op dat moment nodig hebt.
 • Online Opslag: Office 365 abonnees krijgen 1TB toegewezen in de Microsoft applicatie OneDrive. Je kan hiermee bestanden opslag, delen en synchroniseren met al je andere apparaten. Je kan altijd bij je bestanden, van welk apparaat dan ook.
 • Deel bestanden en wijzig ze in real-time: Je kan bestanden delen met je medewerkers en deze kunnen er ook direct wijzigen in aanbrengen. Ook is het mogelijk om per gebruiker op 5 apparaten tegelijk alle programma’s te installeren. Het is nog daardoor makkelijker om overal te kunnen werken.
 • Altijd up-to-date: Microsoft releases maandelijks updates om er voor te zorgen dat alles soepel blijft lopen. Ook voegen ze regelmatig verbeteringen toe, zorgen ze dat alle programma’s ten alle tijden veilig zijn en de productiviteit niet zullen onderbreken.
 • Online vergaderen: Met Microsoft Teams kan je op een beveiligde manier ten alle tijden contact hebben met je medewerkers, waar ook ter wereld. Je hoeft nooit een meeting te missen. Je kan elkaar direct berichten versturen of kiezen voor audio gesprekken of video bellen in HD. Zo kan je nog steeds face-to-face met elkaar vergaderen.
 • Taken beheren: Met de Tasks app in Microsoft Teams kan je individuele taken bekijken  in je To-Do lijst of taken delen met je medewerkers in de Planner. Beëindig chaos in je organisatie en verhoog de productiviteit.
 • Creëer en wijzig presentaties: Office 365 geeft je de mogelijkheid om PowerPoint presentaties te maken, te delen en aan te passen.

 

Google Drive

Als het gaat om gegevensopslag voor kleine bedrijven, biedt geen enkele andere clouddienst betere middelen dan Google Drive. Het stelt je in staat om al je documenten in de Cloud op te slaan, te delen en vanaf elke plek te benaderen, wat het perfect maakt om op afstand samen te werken.<

De zakelijke versie van Google Drive gaat verder dan online opslag en office programma’s, via de G-Suite service. Het dient ook voor het beheer van e-mail via G-Mail, het onderhoud van tekst-, audio- en spraakcommunicatie via Google HangOuts, het organiseren van vergaderingen en evenementen met de Google Agenda, en zelfs het lanceren van jouw eigen websites. En dat allemaal onder hetzelfde platform. Bovendien is advies en persoonlijke ondersteuning via telefoon of e-mail inbegrepen. Office 365 is echter een effectievere clouddienst oplossing als het gaat om e-mailhosting, teamcommunicatie en het organiseren van vergaderingen (Microsoft Outlook & Teams!).

De kosten van de Enterprise-versie van Google Drive zijn afhankelijk van de gebruikers die zijn geregistreerd en de opslagruimte van elke gebruiker, en passen zich dus aan, aan het aantal werknemers of medewerkers. Vanaf 5 gebruikers is de opslagruimte onbeperkt.

De belangrijkste voordelen voor het MKB zijn onder andere:

 

 • Teamwork: Google Drive creëert een omgeving die het mogelijk maakt dat meerdere mensen tegelijk aan hetzelfde document, dezelfde spreadsheet of dezelfde diavoorstelling kunnen werken.
 • Het delen van bestanden: Deze clouddienst kan worden gezien als je netwerk opslag waarin je jouw bestanden niet alleen opslaat, maar ze ook organiseert in compartimenten. Je kunt een map hebben met boekhoudkundige bestanden, een andere voor de verkoop en zelfs een voor externe klanten. En het interessante is dat je aan het eind van de dag, elke keer als je een bestand naar de Cloud uploadt, rechten kunt toevoegen of verwijderen, zodat het alleen toegankelijk is voor de mensen die jij wilt.
 • A.I. learning voor snel zoeken: Zoeken wordt aangedreven door machine learning dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie. Dit laat toe om veel sneller te begrijpen wat gebruikers zoeken en om inhoud aan te bieden. Deze snelle doorzoekbaarheid met A.I. zorgt voor een geautomatiseerde organisatie.
 • Veiligheid en controle: Ook de beveiliging is een belangrijk voordeel, alle bedrijfsgegevens worden beschermd door geavanceerde privacy controles en de beveiligde infrastructuur van Google. Bovendien kan je grote hoeveelheden gegevens eenvoudig analyseren en overbrengen naar Google Drive Enterprise, dankzij slimme verhuis tools.
 • Bedrijfsbeheer op afstand: Met Google Drive kan je vanaf elke locatie toegang krijgen tot bedrijfsgegevens, waardoor je op afstand kunt werken en je zakelijke zaken kunt beheren.
 • Vermindert de kosten: Met deze clouddienst worden kleine bedrijven gespaard van de financiële lasten die gepaard gaan met de aanschaf van dure IT-omgeving en het onderhoud daarvan. Je organisatie kan ook besparen op de uitbreiding van de lokale opslag, omdat alle bedrijfsgegevens in de Cloud worden beheerd.
 • Back-Up en herstel: Na de verhuizing van je gegevens naar Google Drive kan je geld besparen door extra hardware of services aan te schaffen voor het maken van back-ups van kritieke gegevens. Het is belangrijk dat kleine bedrijven Google Drive gebruiken naast clouddienst providers zoals M-IT-services, die geïntegreerde back-upfuncties bieden om 100% behoud van je belangrijke gegevens te garanderen.
 • Deze clouddienst biedt je onbeperkte opslag, back-ups en snel herstel wanneer u maar wilt, als een service.


Google Drive biedt een breed scala aan abonnementsvormen voor bedrijven, waaronder de Business Starter, Business Standard en Business Plus plan, die adequaat kunnen dienen voor het MKB.

Conclusie

Met deze Cloud diensten kunnen kleine bedrijven gunstig concurreren in de IT als het gaat om het verbeteren van hun productiviteit, flexibiliteit en het kunnen nemen van efficiëntere bedrijfsbeslissingen. Elke kleine onderneming die geen gebruik maakt van de Cloud, mist een goudmijn en de gevolgen daarvan kunnen in de toekomst schadelijk zijn.

    Hulp nodig? Neem contact met ons op Bekijk hier de ervaring van onze klanten

in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Cloud diensten voor kleine ondernemers