Wat kost een zakelijke printer?

Wat kost een zakelijke printer?
Geschreven door Marcel Martens op 26-02-2024 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Bij het kiezen van een zakelijke printer speelt de prijs een cruciale rol, maar ook de functies, prestaties, en het type printer zijn belangrijk. Deze gids neemt je mee door de verschillende aspecten van zakelijke printers, helpt je de kosten te begrijpen, en biedt inzichten om de beste keuze voor jouw bedrijf te maken.

De basis van een zakelijke printer

Wat is een zakelijke printer?

Een zakelijke printer is een apparaat dat speciaal is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van bedrijven. Ze zijn meestal duurzamer en hebben meer functies dan de standaard printers die je thuis zou gebruiken.

Deze printers kunnen afdrukken in kleur of zwart-wit, en veel modellen hebben ook de mogelijkheid om te scannen, kopiëren en faxen. Ze kunnen worden aangesloten op een netwerk, zodat meerdere gebruikers toegang hebben, en sommige hebben zelfs draadloze connectiviteit.

Waarom heb je een zakelijke printer nodig?

Een zakelijke printer kan een waardevolle aanvulling zijn op je bedrijf. Het kan je helpen om professioneel ogende documenten te produceren, zoals brochures, facturen en contracten.

Daarnaast kan een zakelijke printer je tijd en geld besparen. Ze zijn meestal sneller dan standaard printers, en veel modellen hebben functies zoals dubbelzijdig afdrukken, wat kan helpen om papier te besparen.

Kostenoverzicht Zakelijke Printers

De kosten van zakelijke printers variëren sterk, afhankelijk van de functies, het type, en of je kiest voor kopen of leasen. Laten we eens kijken naar wat je kunt verwachten.

Aankoopprijzen

  • Eenvoudige A4 Zwart-Wit Printer: Vanaf €250
  • Eenvoudige A3 Multifunctionele Kleurenprinter: Vanaf €1700

Leasen versus Kopen

Leasen kan een aantrekkelijke optie zijn, vooral als je de initiële uitgaven wilt spreiden over de tijd. Dit maakt het ook mogelijk om gemakkelijker te upgraden naar nieuwere modellen.

Belangrijke Factoren die de Prijs Bepalen

  1. Functies: Een multifunctionele printer (MFP) die kan printen, kopiëren, en scannen kost meer dan een printer die alleen kan printen.
  2. Papierformaten: A4-printers zijn over het algemeen goedkoper dan A3-printers.
  3. Zwart-Wit versus Kleur: Zwart-wit printers zijn goedkoper in aanschaf en gebruik.
  4. Printsnelheid: Snellere printers zijn duurder maar verhogen de efficiëntie.

Vergelijking: Functies en Kosten

Functie A4 Zwart-Wit Printer A3 Kleurenprinter
Prijs Vanaf €250 Vanaf €1700
Multifunctioneel Nee Ja
Dubbelzijdig Printen Mogelijk Standaard
Printsnelheid Tot 20 ppm Tot 60 ppm

Extra Opties en Hun Impact

  • Extra Papierladen: Ideaal voor hogere printvolumes. Kosten variëren afhankelijk van capaciteit.
  • Onderzetkast met Wielen: Handig voor extra opbergruimte en mobiliteit.
  • Wifi Connectie: Essentieel voor gemakkelijke integratie in je bedrijfsnetwerk.
  • Finishers: Voor nieten, perforeren, en vouwen van boekjes. Voegt aanzienlijke waarde toe aan je printoplossingen.

Duurzaamheid en Refurbished Opties

Kiezen voor een refurbished printer is een geweldige manier om kosten te besparen en tegelijkertijd duurzaam te zijn. Deze printers zijn volledig gereviseerd en bieden uitstekende prestaties voor een fractie van de prijs van nieuwe modellen.

Conclusie

Het kiezen van de juiste zakelijke printer vereist een afweging tussen kosten, functies, en duurzaamheid. Of je nu kiest voor een eenvoudige zwart-wit printer of een geavanceerde kleurenprinter, het is belangrijk om een printer te vinden die past bij de behoeften van je bedrijf. Met de juiste keuze kun je niet alleen besparen op de kosten maar ook de efficiëntie en productiviteit van je bedrijf verbeteren.


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Welke laptop heb ik nodig?