Wat kost een printer voor een MKB bedrijf?

Wat kost een printer voor een MKB bedrijf?
Geschreven door Marcel Martens op 01-03-2024 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

De kosten van een printer voor een MKB bedrijf variëren sterk, afhankelijk van de specifieke behoeften van je bedrijf. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de €100 en €500 voor een basisprinter, terwijl geavanceerdere modellen en multifunctionele apparaten kunnen oplopen tot duizenden euro's. Maar laten we dieper duiken in de wereld van printers om een beter beeld te krijgen van wat je kunt verwachten.



Soorten printers en hun kosten



Er zijn verschillende soorten printers op de markt, elk met hun eigen prijskaartje. Het is belangrijk om te begrijpen wat elk type printer te bieden heeft, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.



Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende soorten printers en hun kosten.



Inkjetprinters



Inkjetprinters zijn een populaire keuze voor veel MKB bedrijven vanwege hun lage instapkosten. Deze printers kunnen variëren van €50 tot €200, afhankelijk van het merk en de functies. Ze zijn ideaal voor bedrijven die af en toe kleurenprints nodig hebben.



Echter, de lopende kosten van inkt kunnen oplopen, vooral als je regelmatig print. Het is dus belangrijk om deze kosten in je budget op te nemen.



Laserprinters



Laserprinters zijn over het algemeen duurder dan inkjetprinters, met prijzen die variëren van €100 tot €500 voor een basis zwart-wit model. Kleurenlaserprinters kunnen oplopen tot €1000 of meer.



Hoewel de initiële kosten hoger zijn, zijn de lopende kosten meestal lager dan die van inkjetprinters. Dit komt omdat tonercartridges langer meegaan dan inktcartridges, waardoor ze op de lange termijn kosteneffectiever kunnen zijn.



Multifunctionele printers



Multifunctionele printers, ook wel all-in-one printers genoemd, combineren de functionaliteit van een printer, scanner, kopieerapparaat en soms een fax in één apparaat. Deze printers kunnen variëren van €200 tot €1000 of meer, afhankelijk van de functies en het merk.



Hoewel ze duurder zijn dan standaard printers, kunnen ze op de lange termijn geld besparen door de noodzaak van afzonderlijke apparaten te elimineren.



Extra kosten om rekening mee te houden



Naast de kosten van de printer zelf, zijn er nog andere kosten waarmee je rekening moet houden bij het budgetteren voor een printer voor je MKB bedrijf.



Inkt of toner



Zoals eerder vermeld, kunnen de kosten van inkt of toner aanzienlijk oplopen. Het is belangrijk om deze kosten in je budget op te nemen en te overwegen hoe vaak je verwacht te moeten vervangen.



Papier



De kosten van papier kunnen ook oplopen, vooral als je bedrijf regelmatig print. Het is belangrijk om een idee te hebben van hoeveel papier je bedrijf verbruikt en dit in je budget op te nemen.



Onderhoud en reparaties



Printers, net als elk ander apparaat, hebben onderhoud nodig en kunnen soms reparaties nodig hebben. Hoewel sommige van deze kosten kunnen worden gedekt door de garantie van de fabrikant, is het toch een goed idee om wat geld opzij te zetten voor eventuele onvoorziene kosten.



Conclusie



De kosten van een printer voor een MKB bedrijf kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type printer, de functies die je nodig hebt en de lopende kosten van inkt, toner en papier. Door je behoeften zorgvuldig te overwegen en alle mogelijke kosten in kaart te brengen, kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij het budget van je bedrijf.



Onthoud dat de goedkoopste optie niet altijd de meest kosteneffectieve is op de lange termijn. Soms kan het de moeite waard zijn om meer uit te geven aan een kwaliteitsprinter die langer meegaat en minder onderhoud nodig heeft.



in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Wat kost een printer voor een ZZP'er?