Wat is Microsoft Teams Exploratory

Wat is Microsoft Teams Exploratory
Geschreven door Marcel Martens op 26-04-2023 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Microsoft Teams Exploratory is een aanwinst van Microsoft tijdens de COVID-pandemie. Deze tool biedt gebruikers de mogelijkheid om op een geavanceerde manier te communiceren en samen te werken binnen een enkele applicatie. In deze handleiding zal ik dieper ingaan op dit handige stukje software, en de belangrijkste kenmerken, verschillen, en voordelen ervan bespreken.   Microsoft Teams Exploratory is een geweldige kans voor gebruikers om kennis te maken met de vele functies en mogelijkheden van dit platform. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om de krachtige samenwerkingsfuncties van Microsoft Teams te ontdekken en te ervaren, zonder dat ze zich hoeven te binden aan een langdurig abonnement.   Microsoft Teams Exploratory is ontworpen om gebruikers te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen over hun communicatie- en samenwerkingsbehoeften. Door deze tool te gebruiken, kunnen gebruikers de vele voordelen van Microsoft Teams ontdekken en bepalen of het geschikt is voor hun organisatie.   Microsoft Teams Exploratory biedt gebruikers de mogelijkheid om de samenwerkingsfuncties van Microsoft Teams te verkennen en te gebruiken. Gebruikers kunnen chatten met hun collega's, videobellen, bestanden delen en integreren met andere Microsoft-applicaties. Dit alles kan worden gedaan in een veilige en eenvoudige omgeving.   Bovendien biedt Microsoft Teams Exploratory gebruikers de mogelijkheid om te leren hoe ze hun samenwerking en communicatie kunnen verbeteren. Gebruikers kunnen leren hoe ze effectiever kunnen communiceren en samenwerken met hun teamleden, wat kan leiden tot betere resultaten en een hogere productiviteit.   Kortom, Microsoft Teams Exploratory is een geweldige tool voor gebruikers die willen ontdekken wat Microsoft Teams te bieden heeft. Het is een veilige en eenvoudige manier om de vele functies en mogelijkheden van dit platform te verkennen, en het kan gebruikers helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen over hun communicatie- en samenwerkingsbehoeften.  

Belangrijkste kenmerken van Microsoft Teams Exploratory

 

Chatten en samenwerken in kanalen

Een belangrijke functie van Microsoft Teams Exploratory is het vermogen om te chatten en samen te werken in kanalen. Hier kunnen gebruikers groepschats opzetten en verschillende conversatiestromen creëren, waardoor de communicatie binnen teams sneller en efficiënter verloopt.

Daarnaast biedt Microsoft Teams Exploratory de mogelijkheid om privégesprekken te voeren met individuele teamleden, waardoor gebruikers snel en gemakkelijk één-op-één gesprekken kunnen voeren zonder de noodzaak om een aparte chat-applicatie te gebruiken.  

Bestanden delen en samen bewerken

Met Microsoft Teams Exploratory kunnen gebruikers snel bestanden delen en samen bewerken. Gebruikers hebben toegang tot een uitgebreide reeks documentatie, waaronder wiki's, presentaties, en spreadsheets. Bovendien kunnen deze bestanden op verschillende apparaten worden geopend en gesynchroniseerd over meerdere apparaten.

Met de functie voor co-auteurschap kunnen teamleden tegelijkertijd aan hetzelfde document werken, waardoor de productiviteit en samenwerking worden verbeterd. Dit betekent dat teamleden niet langer hoeven te wachten op de voltooiing van een document voordat ze hun eigen bijdrage kunnen leveren.  

Audio- en videogesprekken

Gebruikers kunnen audio- en videogesprekken voeren via Microsoft Teams Exploratory. Dit is een geweldige manier om samen te werken, ongeacht waar het team zich bevindt. Gesprekken kunnen op elk gewenst moment worden gevoerd, zodat het team altijd op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en updates.

Bovendien biedt Microsoft Teams Exploratory de mogelijkheid om webvergaderingen te organiseren met externe deelnemers, waardoor het gemakkelijker wordt om samen te werken met partners en klanten die zich elders bevinden.  

Integratie met andere Microsoft-applicaties

Microsoft Teams Exploratory is volledig geïntegreerd in het Microsoft-ecosysteem. Hierdoor hebben gebruikers toegang tot andere tools zoals Office 365, SharePoint, OneNote en Skype voor Bedrijven en meer. Dit maakt het voor teams gemakkelijker om hun werk bij te houden en de productiviteit te verbeteren.

Bovendien kunnen gebruikers Microsoft Teams Exploratory integreren met andere applicaties en services van derden, zoals Trello, Asana en Salesforce, waardoor de functionaliteit van Microsoft Teams Exploratory verder wordt uitgebreid.  

Hoe Microsoft Teams Exploratory verschilt van de reguliere versie

Microsoft Teams Exploratory is een geweldige manier om kennis te maken met de vele functies en mogelijkheden van Teams. Het biedt gebruikers een gratis proefperiode van zes maanden om te experimenteren met de software voordat ze beslissen of ze willen upgraden naar een betaald abonnement. Dit is vooral handig voor organisaties die Teams nog niet hebben gebruikt en willen zien hoe het past bij hun bedrijfsbehoeften.  

Licentiestructuur en prijzen

Microsoft Teams Exploratory is beschikbaar als gratis proefversie die zes maanden geldig is. Na deze periode moeten gebruikers upgraden naar een betaald abonnement. Met de reguliere versie van Microsoft Teams hebben gebruikers de keuze uit verschillende abonnementen die zijn geprijsd op basis van de omvang van de organisatie.

De prijzen variëren afhankelijk van het aantal gebruikers dat toegang heeft tot Teams. Er zijn ook verschillende abonnementen beschikbaar, afhankelijk van de behoeften van de organisatie. Bijvoorbeeld, als een organisatie alleen behoefte heeft aan basisfuncties, zoals chatten en audio- en videogesprekken, dan kan een goedkoper abonnement voldoende zijn. Maar als een organisatie meer geavanceerde functies nodig heeft, zoals integratie met andere Microsoft-apps, dan kan een duurder abonnement nodig zijn. Lees er meer over in mijn blogartikel: Wat kost Microsoft Teams.  

Beschikbare functies en beperkingen

Microsoft Teams Exploratory bevat alle functies en mogelijkheden van de reguliere versie van Teams. Het grote verschil is dat de proefversie zes maanden geldig is, terwijl de reguliere versie blijvend toegankelijk is voor betalende gebruikers. Bovendien kunnen gratis teams bijvoorbeeld geen toegang krijgen tot OneDrive of gebruikerstoegang beheren.

De reguliere versie van Microsoft Teams biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden. Naast chatten en audio- en videogesprekken, kunnen gebruikers bijvoorbeeld ook bestanden delen, whiteboards maken en integreren met andere Microsoft-apps zoals Outlook en SharePoint.

Er zijn echter enkele beperkingen voor gratis teams. Bijvoorbeeld, gratis teams kunnen geen videovergaderingen hosten met meer dan één persoon. Ze hebben ook geen toegang tot geavanceerde beheerfuncties, zoals het instellen van beleidsregels en het beheren van gebruikers.  

Doelgroep en gebruiksscenario's

Microsoft Teams Exploratory is bedoeld voor organisaties die Teams willen uitproberen voordat ze beslissen of ze ervoor willen betalen. Dit stelt organisaties in staat om te experimenteren en te kijken of Teams echt bij hun bedrijf past alvorens een investering te doen.

Teams kan worden gebruikt door een breed scala aan professionals, waaronder bedrijfsleiders, softwareontwikkelaars, en marketing- en verkoopteams. Het is een geweldige manier om samen te werken aan projecten, bestanden te delen en efficiënt te communiceren.

Teams kan ook worden gebruikt voor externe communicatie, bijvoorbeeld om te communiceren met klanten of leveranciers. Het is een handige manier om te chatten, audio- en videogesprekken te voeren en bestanden te delen, allemaal vanuit één platform.

Kortom, Microsoft Teams Exploratory is een geweldige manier om kennis te maken met Teams en te zien hoe het past bij de behoeften van de organisatie. Met de gratis proefperiode van zes maanden heb je voldoende tijd om te experimenteren en te zien of Teams echt de juiste keuze is voor een bedrijf.  

Aan de slag met Microsoft Teams Exploratory

Microsoft Teams Exploratory is een krachtige tool die organisaties helpt bij het verbeteren van hun communicatie en samenwerking. Het is een gebruiksvriendelijke applicatie die beschikbaar is op verschillende apparaten, waardoor gebruikers toegang hebben tot Teams vanaf hun desktop of mobiele apparaat.  

Vereisten en compatibiliteit

Om Microsoft Teams Exploratory te kunnen gebruiken, moeten gebruikers de applicatie downloaden en installeren op hun desktop of mobiele apparaat. De software is compatibel met Windows, Mac, iOS en Android, dus gebruikers kunnen het op veel verschillende apparaten gebruiken.

Met Microsoft Teams Exploratory kunnen gebruikers chatten, bestanden delen, videogesprekken voeren en nog veel meer. Het is een uitstekende tool voor teams die op afstand werken of die op zoek zijn naar manieren om hun productiviteit te verbeteren.  

Stap-voor-stap installatiegids

Om te beginnen met Microsoft Teams Exploratory, gaan gebruikers naar de downloadpagina van Microsoft Teams en volgen ze de instructies. Na de installatie kunnen gebruikers inloggen met hun Microsoft-account en beginnen met het verkennen van de functies en mogelijkheden van Teams.

Gebruikers kunnen Teams ook gebruiken op hun mobiele apparaat door de app te downloaden vanuit de app store. Dit maakt het gemakkelijk om onderweg toegang te hebben tot Teams en om in contact te blijven met teamleden, zelfs als ze niet op kantoor zijn.  

Tips voor effectief gebruik

Om het meeste uit Microsoft Teams Exploratory te halen, moeten gebruikers ervoor zorgen dat hun teamleiders en leden de tool effectief gebruiken. Hier zijn enkele tips:  

  • Gebruik kanalen om conversaties te organiseren en te scheiden op basis van onderwerp.
  • Start videogesprekken en schakel tussen apps zonder Teams te verlaten.
  • Maak afspraken in de Teams-kalender en houd al je taken bij.
  • Test de integratie van Teams met andere Microsoft-toepassingen, zoals Outlook en OneNote.
  • Probeer de verschillende widgets en aanvullende apps uit via de app store.

Met deze tips en hulpbronnen kunnen organisaties Teams beter gebruiken om hun productiviteit te verbeteren en effectiever te communiceren en samen te werken.

Daarnaast biedt Microsoft Teams Exploratory ook de mogelijkheid om externe gebruikers uit te nodigen om deel te nemen aan teams. Dit is handig voor organisaties die samenwerken met externe partners of freelancers, omdat het hen in staat stelt om naadloos samen te werken en informatie te delen.

Microsoft Teams Exploratory biedt ook geavanceerde mogelijkheden voor beveiliging en naleving, zoals het beheren van toegang tot gevoelige informatie en het voldoen aan regelgeving op het gebied van gegevensbescherming. Dit maakt het een veilige en betrouwbare tool voor organisaties van elke omvang.  

Uitbreiding

Microsoft Teams Exploratory is inderdaad een krachtige tool die organisaties kan helpen om de manier waarop zij werken te transformeren. Maar wat zijn enkele specifieke functies en mogelijkheden die deze tool biedt?

Een van de belangrijkste functies van Microsoft Teams Exploratory is de mogelijkheid om naadloos te communiceren en samen te werken met collega's, ongeacht waar ze zich bevinden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de integratie van chat-, video- en audiogesprekken in één enkele tool. Hierdoor kunnen teams snel en efficiënt communiceren en samenwerken, zelfs als ze op verschillende locaties werken.

Een andere belangrijke functie van Microsoft Teams Exploratory is de mogelijkheid om bestanden te delen en te bewerken. Teams kunnen eenvoudig bestanden uploaden en delen met elkaar, en deze bestanden kunnen vervolgens worden bewerkt door meerdere teamleden tegelijkertijd. Dit bespaart tijd en vermindert het risico op versieconflicten en fouten.

Microsoft Teams Exploratory biedt ook een reeks tools en functies die zijn ontworpen om de productiviteit van teams te verbeteren. Zo biedt de tool integratie met andere Microsoft-apps zoals Outlook, OneDrive en SharePoint, waardoor teams eenvoudig toegang hebben tot hun bestanden en informatie vanuit één enkele interface. Daarnaast biedt de tool ook de mogelijkheid om taken en deadlines te beheren, zodat teams op schema blijven en projecten op tijd worden voltooid.

Al met al biedt Microsoft Teams Exploratory een uitgebreide reeks functies en mogelijkheden die organisaties kunnen helpen om hun manier van werken te transformeren. Door gebruik te maken van deze tool kunnen teams efficiënter en productiever samenwerken en kunnen ze betere resultaten behalen.

in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Wat kost Microsoft Teams