Wat is jouw RPM-plan

Wat is jouw RPM-plan
Geschreven door Marcel Martens op 24-01-2019 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Hey hallo en welkom bij: ‘wat heb ik vandaag gedaan om mijn bedrijf verder te laten groeien?

Vandaag heb ik gekeken naar mijn RPM-plan, zoals ik dat noem. Ja, Tony Robbins verwijst er ook zo naar, dus ik heb dat maar even overgenomen. Result, Purpose en Massive Action. Dus wat is je plan of je doel om wat je wil te gaan bereiken? En ja voorheen had ik net zoals denk ik heel veel mensen gewoon generieke wensen of doelen, resultaten die ik graag zou behalen.


Denk ff aan meer geld verdienen of wat afvallen of verzin ze allemaal maar, waardoor dat je die… de meeste die halen die resultaten niet, want ze stellen geen specifieke doelen. En daardoor halen de meeste eigenlijk wel hun doelen, omdat ze dus te generiek zijn en het eigenlijk niet eens doorhebben dat ze die gehaald hebben. Ik denk dat meeste Nederlanders wel meer zijn gaan verdienen de afgelopen 10 jaar. Dus als ze ooit hebben gezegd van: ‘ey, ik zou wel meer willen verdienen’. Nou, alsjeblieft, hier heb je het. Het is misschien niet wat je wil, maar dan had je maar duidelijk moeten zijn.


Subscribe to IT Secret Radio channel on youtube

Dus ja, waar ik vandaag naar gekeken heb is naar de resultaten die ik – en dan niet specifiek doelen, maar wel… ze zijn natuurlijk wel specifiek, maar dan voor die waar ik naartoe aan het werken ben en dit is er één van. Dit is dan… daar kom ik straks wel op, mijn massive action – ja, gewoon, daar kom ik dalijk op – actie. En denk is na over wat is dan het specifieke resultaat wat jij wil hebben. Voorbeeld: 5 kilo afvallen de komende 30 dagen, ik wil € 5.000 verdienen in de komende maand, maakt niet uit… € 100.000 dit jaar, een miljoen dit jaar, 10 miljoen, maakt niet uit. Specifiek plus een tijd en maak het meetbaar. En je moet je eigen daarin trainen om het ook met regelmaat te doen. En dan blijft je focus erop zitten. 


Wat is je doel? En waarom wil je dat? Als je zorgt dat je het vanbinnen echt wil, de emotie. Maak het emotioneel, zorg dat je niet alles kunt. Ik heb daar eerder een video’tje over gemaakt. Ik zou vs. Ik moet. Komt eigenlijk een beetje op hetzelfde neer. Als je er nou zelf een moet van maakt en daar sterk genoege redenen voor… ja, verzint vind ik verkeerd, maar voor… als je nou sterk genoege redenen aan bindt aan je doel wat je wil bereiken, dan…

want je gaat obstakels tegenkomen, je gaat beren tegenkomen en die moet je neerslaan, neerhakken, doorgaan, eromheen, eroverheen, erdoorheen als het moet. Het maakt niet uit, dan vind je die weg. En als je die weg niet gevonden krijgt, dan maak je ‘m.

Echt, als je continu die focus hebt op dat doel en het is iets wat je echt wil en voor jezelf gewoon niks anders kan dan dat de werkelijkheid moet worden, ja, dan vindt de mens een weg. En ja, ik heb daarnaar gekeken vandaag en ik adviseer je een keer hetzelfde te doen. Meteen al leuk om is terug te blikken voor jezelf van: ‘nou, wat waren mijn specifieke doelen dan? Waren die wel zo specifiek? Of waren ze te generiek en heb ik ze eigenlijk gewoon stiekem al gehaald?’ Dus ben er ook niet te bescheiden in. De mens kan veel meer dan dat wij denken. Dus ja, is leuk, verzeker ik je! 

Dan de laatste: ja, massive action zoals Tony Robbins ‘m noemt. Voor mij is die boot nu gaande. De boot vaart en die draait op volle stoom, die moet blijven varen. En dat kun je doen door… ik doe het door dit: de video’s, de podcasts, de bloggen, elke dag hier me eigen aan committen om dit te doen en daar ook geen verstek in te laten gaan. Dat betekent wel dat wij los van de mail merge-acties, nieuwe klanten, een hele hoop opdrachten, tientallen aanvragen die ik op dit moment op m’n bord heb liggen, dat ik een beetje begin over te lopen. En dat is natuurlijk super goed, super fijn, want ja dat is precies het doel ook van dit hele gebeuren. En dat zet mij weer scherp om daar het team zo op in stellen en in te richten en de systemen eronder te leggen, dat wij dat ook allemaal kunnen verwerken.

Maar deze week zit ’s avonds ook de hele week vol met allerlei activiteiten van netwerkclubs, Top Oss weet ik het allemaal, ik noem  maar wat. Dus ik, ik ga even niet beloven dat deze week elke avond lukt, want dit weekend een grote oplevering gepland staan waar we maandag de klant migreren. Of eigenlijk vrijdag zetten we alle knoppen om en maandag moet de klant op de nieuwe manier gaan werken. Dus ja, dat vergt de nodige voorbereiding en aandacht en dat willen we natuurlijk goed doen. Er is niks zo vervelend als iemand die op maandagochtend komt werken en die kan niks doen. 


Dus daar gaan we voor zorgen. Daar ligt mijn prio één voor deze week. Weet je, duidelijk doel. Er moet heel veel voor gebeuren, maar dat moet gewoon af deze week. En ja, links- of rechtsom, daar dat gaan we regelen. Dus bedankt voor het kijken. Kijk is naar je eigen RPM-plan, zoals Tony het noemt en deel ‘m zou ik zeggen. Ik ben erg benieuwd en ook naar behaalde resultaten.
Bedankt voor het kijken en tot morgen, tot van de week. Ik hou even een slag om de arm, maar tot snel.
Groetjes,
Marcel Martens


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe ik nieuwe technieken toepas