Vervangen Cloud services het Microsoft-bureaublad?

Vervangen Cloud services het Microsoft-bureaublad?
Geschreven door Marcel Martens op 06-05-2021 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Cloudsoftware en -services worden steeds populairder voor zowel individuele gebruikers als bedrijven. Steeds meer bedrijven lanceren versies van hun producten, die zijn ontworpen voor de cloud of verplaatsen al hun bedrijfsactiviteiten rechtstreeks naar de cloud.

Deze groeiende voorkeur voor cloud service komt voort uit de vele voordelen die het biedt, van flexibiliteit tot werken op afstand, schaalbaarheid, kostenbesparingen, en meer. Met de snelle groei die de cloud doormaakt wordt de relevantie van de Microsoft-desktop vaker in twijfel getrokken, vooral in deze tijden van onzekerheid.

Als we terugkijken naar het verleden, zien we een trend van hoe nieuwe technologieën geleidelijk de nieuwe norm zijn geworden. Zo namen smartphones het over van vaste telefoonlijnen, nam Netflix het over van kabel-tv, namen airconditioners het over van ventilatoren, namen cd's/dvd's het over van cassettes, en dus verwachten veel mensen dat clouddiensten de Microsoft-desktop overnemen.

Hoe haalbaar dit ook lijkt, Cloud services kunnen het nooit absoluut overnemen van het Microsoft-bureaublad. Verschillende Cloud services hebben wellicht vervangen wat het Microsoft-bureaublad biedt, maar dit betekent op geen enkele manier de ondergang voor het bureaublad zelf. We hebben situaties gezien waarin nieuwe technologieën die essentieel zijn geworden, naast oudere technologieën bestaan, zonder ze volledig uit te roeien. Dit komt omdat de oudere technologieën bepaalde doeleinden vervullen, afhankelijk van de behoeften van bepaalde consumenten.

Een goed voorbeeld zijn de handmatige en automatische auto's. Ja, automatische auto's zijn prominent aanwezig, maar handmatige auto's zijn nog steeds in trek bij bepaalde consumenten, vooral Britten die gewoon van een versnellingspook houden. Handgeschakelde auto’s zijn zelfs een noviteit geworden en zijn ze de toonaangevende keuze geweest in topfilms zoals Fast & Furious, Need For Speed, Triple X, onder anderen. Regisseurs zorgen er zelfs voor dat camera’s inzoomen wanneer een personage van versnelling verandert. Dus, het Microsoft-bureaublad zal niet zomaar verdwijnen.


 

Windows Virtual Desktop

Desktopvirtualisatietechnologie is de toekomst. Het wordt gezien als een geweldige oplossing om gebruikers in staat te stellen hun desktop centraal te beheren, met weinig kosten voor IT-beheer.

Dit is een Microsoft-service, die gebruikers de mogelijkheid biedt om taken beter te organiseren en te groeperen door extra bureaubladen in de cloud te maken. Hiermee kun je meer voor elkaar krijgen dan met een fysieke monitor. Deze technologie is speciaal ontworpen om de gegevens en toepassingen die op je besturingssysteem worden uitgevoerd, te scheiden van je hardware en deze onafhankelijk uit te voeren op een externe server.

Windows virtual desktop maakt het voor gebruikers mogelijk om overal toegang te krijgen tot gegevens en deze te beheren vanaf elk apparaat, inclusief iPad's, smartphones en PC's. Stel je voor dat je toegang hebt tot je eigen gepersonaliseerde desktopomgeving, met jouw gegevens en toepassingen, ongeacht het apparaat dat je gebruikt. Bovendien kun je werken waar je maar wilt.

Conclusie

Deze cloud service is zonder twijfel een geweldige extra functie voor Windows; een die een grote sprong betekent voor cloud computing. Zoals eerder vermeld, betekent dit echter niet dat dit het einde van het Microsoft-bureaublad inluidt. In plaats daarvan is WVD (Windows Virtual Desktop) er om te communiceren met je fysieke monitor om je een betere gebruikerservaring te bieden.

 

 

 


in Blog
Vervangen Cloud services het Microsoft-bureaublad?
Marcel Martens 6 mei 2021

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Cloud diensten met onbeperkte opslag