Manieren waarop cloud diensten geld kunnen besparen

Manieren waarop cloud diensten geld kunnen besparen
Geschreven door Marcel Martens op 11-03-2021 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Cloud diensten evolueren en bieden steeds toegankelijkere en efficiëntere oplossingen, wat bedrijven stimuleert om voor deze manier van werken te kiezen. En hoewel de meeste gebruikers zich richten op cloud voordelen zoals productiviteit en efficiëntie, bieden cloud services iets extra's; namelijk een aanzienlijke verlaging van de kapitaalkosten. Door naar de cloud te migreren, worden er geen kosten gemaakt rondom beveiliging, onderhoud en incidenten.

De sleutel tot het besparen van geld door in de cloud te werken, is bezuiniging. De beheeroplossingen in de cloud helpen je de hoeveelheid technisch en administratief werk tot een minimum te beperken. Hierdoor kun je meer energie en middelen besteden aan winstgevende zakelijke taken, zoals het verlenen van diensten en het maken van producten.


Bespaar door cloud diensten te gebruiken

Volgens een onderzoek van Rackspace, waarbij 1.300 verschillende bedrijven betrokken waren, "meldde 88% van de cloud gebruikers kostenbesparingen en zag 56% een stijging van de winst." Dit komt doordat onderhoud, beveiliging en benodigde infrastructuren zijn gedelegeerd of uitbesteed aan de cloud dienstverlener.

Er zijn verschillende redenen waarom het gebruik van een cloud dienstverlener een uitstekende optie is voor grote, middelgrote en kleine bedrijven. Er zijn veel economische voordelen die deze service voor je bedrijf zal opleveren.

Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren, waarop je bedrijf geld kan besparen door gebruik te maken van cloudservices:

Je betaalt voor wat je gebruikt

Ten eerste is de cloud on-demand. Dit betekent dat een consument, net als veel van de hedendaagse toepassingen, rekenmogelijkheden tot zijn/haar beschikking heeft, zoals de benodigde server- en netwerkopslag. Uiteindelijk bepaalt het gebruik ervan hoeveel de gebruiker in rekening wordt gebracht.

Bespaar op IT infrastructuur and lokale hardware

Een van de grootste voordelen van het gebruik van de cloud is dat je bedrijf toegang krijgt tot een breed scala aan applicaties zonder hoge investeringen in IT-infrastructuur. Alle bedrijfsgegevens worden beheerd in de cloud, waardoor interne apparatuur niet meer nodig is.

Bedrijven besparen op servers en lokale hardware bij een cloud verlener, want er hoeven geen bestanden gehost te worden op servers of fysieke apparaten. We besparen ook op onder andere netwerkelementen en hun installatie.

Bespaar met toegankelijkheid

Informatie binnen handbereik waar en wanneer dan ook kan nuttig zijn en je helpen geld te besparen. In plaats van onnodige reizen naar kantoor te maken om toegang te krijgen tot gegevens op je werkcomputer, kun je dat bijvoorbeeld doen met je smartphone, waardoor je tijd en geld bespaart.

Aangezien gegevens beschikbaar zijn via het netwerk en dus via smartphones, tablets, laptops, werkstations, enz., is het bovendien niet nodig om speciale IT-apparatuur aan te schaffen.

 

"Een van de grootste voordelen van het gebruik van de cloud is dat je bedrijf toegang krijgt tot een breed scala aan applicaties zonder hoge investeringen in IT-infrastructuur."

 

 

Minder onderhoud

Het onderhoud van computerapparatuur is meestal een fulltime baan voor een bedrijf. Een cloud dienstverlener doet echter al het routineonderhoud om de uptime in de cloud te maximaliseren. Software-updates worden automatisch geïnstalleerd zonder dat je medewerkers iets hoeven te doen. Uiteindelijk bespaart dit je medewerkers veel tijd en kunnen ze zich concentreren op hun werk zonder constant IT-onderhoud te moeten doen, of zonder dat je veel IT-personeel moet inhuren.

Tijdsbesparingen

Zoals we allemaal weten, is tijd geld. Wanneer IT-apparatuur kapot gaat, kan de downtime bedrijven duizenden of zelfs miljoenen euro’s kosten. Door naar de cloud te migreren, wordt de downtime drastisch verminderd, waardoor je klanten effectief kunt helpen. Je hoeft ook geen minuten meer te besteden aan het zoeken naar werkbestanden en documenten, aangezien de cloud een geautomatiseerde organisatie biedt voor effectief werk.

Schaalbaarheid

Cloud oplossingen zijn flexibel en veelzijdig, wat erg handig is als je wil groeien en je winst wilt vergroten. Het wordt veel gemakkelijker en goedkoper om de voordelen en ruimte van je software in de Cloud te vergroten.

Dit is ook interessant als je sector of bedrijfsactiviteit seizoensgebonden verkooppieken heeft, waardoor je tijdelijk een grotere capaciteit nodig hebt. Je kunt voorkomen dat je een investering doet die uiteindelijk niet langdurig nodig zal zijn, door je provider te vragen je middelen voor een bepaalde periode uit te breiden.

Veiligheid

Dit is een ander belangrijk onderdeel van cloud diensten waarmee bedrijven geld kunnen besparen. De hoogwaardige beveiliging van cloud diensten kan je helpen cyberaanvallen te voorkomen, die financieel catastrofaal kunnen zijn. We zijn geneigd te denken dat het onwaarschijnlijk is dat we het slachtoffer worden van zo’n aanval. Echter, de waarheid is dat cyberaanvallen regelmatig voorkomen en dat elk bedrijf, ongeacht de grootte, binnen enkele minuten aangetast kunnen worden. Maar met cloud diensten is je bedrijf beter beschermd tegen hackers.

Productiviteit van werknemers

Investeren in cloud technologie is een van de beste manieren om de productiviteit op de werkplek te verhogen en kosten verlaagd. Met cloud computing kunnen werknemers snel aan het werk, aangezien cloud software sneller kan worden geïmplementeerd, in tegenstelling tot de conventionele manier waarbij werknemers uren of dagen moeten wachten op bedrijfsbrede installaties. Medewerkers kunnen in realtime aan projecten werken zonder zich zorgen te hoeven maken over het verliezen van gegevens. De vrijheid om vanuit huis te werken is nu belangrijker dan ooit, aangezien steeds meer bedrijven overstappen op externe arbeidskrachten.

Andere belangrijke aspecten van besparingen d.m.v. cloud diensten zijn:

  • Het geeft virtuele toegang tot veel verschillende computers en besturingssystemen.
  • Het helpt klanten vertrouwen te krijgen in gevestigde Cloud systemen, waardoor de acquisitiekosten voor klanten worden verlaagd.
  • Het stelt kleine bedrijven in staat tegen lagere kosten op een grotere markt te concurreren.
  • Door de aangeboden ontwikkeling zijn snelle tests mogelijk, waardoor je oplossingen gebruikt zonder langetermijnverplichtingen op kostengebied.

Conclusie

Het is duidelijk dat zakelijke IT-kosten aanzienlijk worden verlaagd door te migreren naar een Cloud systeem of cloud platform. Naast kostenbesparingen zijn er verschillende andere extra voordelen voor bedrijven, zoals efficiëntie in het dagelijkse werk en flexibiliteit. Bedrijven die geen gebruik maken van de geweldige voordelen van cloud diensten, zullen ongetwijfeld in het nadeel zijn op de markt.

 


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Zijn cloud diensten veilig?