Ik Zou of Ik Moet

Ik Zou of Ik Moet
Geschreven door Marcel Martens op 09-01-2019 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Hey hallo en welkom bij: wat heb ik vandaag gedaan om mijn bedrijf verder te laten groeien? Vandaag wil ik het hebben met je over de ‘Ik Zou of Ik Moet’.

Even als voorbeeld:

Ik bedoel, we hebben allemaal wel één of meer ‘Ik Zou’-dingen die je wel herkent

Denk hierbij aan: ik zou meer moeten sporten, ik zou eigenlijk gezonder moeten eten, ik zou meer tijd moeten besteden aan acquisitie of ik zou meer tijd moeten besteden aan productontwikkeling of ik zou sneller op m’n mails moeten reageren of nou ja, maakt eigenlijk ook niet zoveel uit wat het dan ook is.


Maar zo lang het ‘Ik zou’, ‘Ik zou’, ik weet niet hoe ik het anders uit moet leggen. Zo lang het ‘Ik zou’ is, verandert er natuurlijk niks. En dat is iets wat ik ja, gelukkig heb geleerd de afgelopen jaren om ja, mezelf ertoe te zetten om naar dingen te kijken en de dingen die ik als ‘Ik zou’ betitel om die dus ook om te gaan zetten naar ‘Ik moet’, want ja, iedereen die heeft ze wel en als het een ‘Moet’ is dan zoek je de weg, dan vind je de weg en als je die weg niet gevonden krijgt, dan maak je ‘m.


Subscribe to IT Secret Radio channel on youtube


Dankzij ‘Ik Moet’ heb ik mijn doelstelling voor 2018 behaald!

Het is een ‘Moet’, dus het kan niet anders meer voor je en ja, dat is de creativiteit van de mens, de ‘Ik zou’. ja, ja, morgen, morgen, mañana en dat komt wel een keer. Nee. Als je het moet, dan lukt het en ik heb het er al eerder over gehad, m’n doelstelling voor 2018 behaald, de grootste doelstelling die wij, of ik met mijn vrouw, voor mij hadden gesteld was, het uit de technische operatie van het bedrijf gaan, zodat ik me meer kan focussen op de groei van onze onderneming en ja, het bestaan daarvan.

En ja, dit is alleen maar gelukt doordat wij er dus een ‘Moet’ van hebben gemaakt om mij uit die technische operatie te hebben. Wil niet zeggen dat ik niet meer met techniek bezig ben, want dat is echt mijn passie en m’n helemaal m’n ding, ik vind niks leuker dan mooie oplossingen voor klanten maken of bedenken die hun echt helpt om weer meer te doen in minder tijd, zodat ze ook weer meer tijd hebben voor andere dingen, d’r gezin, de familie, vrienden, kennissen, maakt niet uit wat, dat wat ze leuk vinden om te doen. En daar blijf ik het voor doen.


Dus even terug naar de ‘Moet’ op het moment voor mij.

Als ik ergens een ‘Moet’ van maak, dan kost het ook eigenlijk geen moeite meer.

Want ik ben echt een roker geweest, wil je niet weten en iedereen die zei: ja, joh, Marcel, stop toch een keer, stop toch een keer.’. ‘Ja, ja, doe ik wel een keer, doe ik wel een keer.’ En een paar pogingen gedaan, die zijn allemaal mislukt, maar ergens, gaandeweg, is dat kwartje gevallen en is gewoon letterlijk de knop om en ja, sindsdien nooit meer gerookt en zo makkelijk is dat dan. En dan denk je er ook niet meer over na.


Weet je, dat mag van mij, ja, liever niet hier in huis, maar naast me iemand gaat zitten roken. Het doet me werkelijk waar niks meer. En nou, zo heeft iedereen van die dingen. Ik ben vandaag lekker door die lijst heengegaan, waarvan ik zeg van: ‘ik zou’. Nou, dit is ook zo’n dingetje, hè. Deze video’s, de podcasts, dat soort dingen. Ik zou daar allemaal meer mee moeten doen. Nou, ik heb van die ‘Zou’ en ‘Moet’ gemaakt, zodat ik gewoon m’n eigen committeer om daar ook gewoon dagelijks mee bezig te blijven.


Ja, ik hoop dat je er wat aan hebt. Leuk dat je ons volgt, kijkt, of mij volgt en kijk ook af en toe op blog.itsecretsradio.com. Daar komen deze streams te staan, daar komen de podcasts te staan of zijn daar in ieder geval te beluisteren, ook in iTunes, Spotify, weet ik het, SoundCloud, we zijn overal te vinden. Hou de nieuwe site in de gaten: altijdveiliginbedrijf.nl om daar gaan we ook echt super leuke dingen doen.


Vandaag weer met de developer gezeten om de casestudy, hoe je die dalijk aangeboden krijgt, is echt een super vet animatie-dingetje hebben we d’r in gedaan. Helemaal leuk. Dus ja, bedankt voor het kijken, ik hoop dat jij een aantal ‘Ik zou’s’ kunt veranderen naar ‘Ik moet’s’, zodat je, ja, je wil niet weten hoeveel sprongen je kunt maken in een jaar, daar sta je echt versteld van, dus ga d’r is naar kijken.

Fijne avond!

Groetjes,

Marcel Martens


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
ISDN nostalgie omgezet naar VOIP