Hoe voeg ik externen toe aan een team in Microsoft Teams

Hoe voeg ik externen toe aan een team in Microsoft Teams
Geschreven door Marcel Martens op 24-11-2023 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Microsoft Teams is een geweldige tool waarmee je efficiënt kunt communiceren en samenwerken met je team. Maar wat als je ook externe mensen wilt betrekken bij je Teams? Het goede nieuws is dat Microsoft Teams je de mogelijkheid biedt om externen toe te voegen aan je team, zodat je naadloos kunt samenwerken, zelfs als ze geen deel uitmaken van je organisatie. In dit artikel geef ik je een stap-voor-stap handleiding en de beste praktijken voor het toevoegen van externen aan een Team in Microsoft Teams.

Voorbereiding voor het toevoegen van externen in Microsoft Teams

Voordat we overgaan tot het daadwerkelijk toevoegen van externen, is het belangrijk om een paar stappen te nemen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Benodigde machtigingen voor het toevoegen van externen

Om externen toe te voegen aan een Team in Microsoft Teams, moet je de juiste machtigingen hebben. Zorg ervoor dat je de rol van eigenaar of beheerder hebt binnen het desbetreffende team. Als je niet zeker weet welke rol je hebt, neem dan contact op met je IT-beheerder om ervoor te zorgen dat je de benodigde machtigingen hebt voordat je verder gaat.

Privacy-instellingen controleren

Voordat je externen toevoegt, is het ook belangrijk om de privacy-instellingen van je team te controleren. Ga naar de instellingen van je team en zorg ervoor dat 'Extern delen' is ingeschakeld. Dit zorgt ervoor dat externen de benodigde toegang hebben tot de teaminformatie en bestanden die ze nodig hebben om effectief samen te werken.

Stap-voor-stap handleiding voor het toevoegen van externen

En nu is het tijd om externen toe te voegen aan je Team in Microsoft Teams. Hier is een stap-voor-stap handleiding:

Een nieuw teamlid uitnodigen

 1. Open het Teams-platform en navigeer naar het gewenste team waar je de externe persoon wilt toevoegen.
 2. Klik op het pictogram 'Leden' in de rechterbovenhoek van de Teams-interface.
 3. Selecteer 'Lid toevoegen' en voer het e-mailadres van de externe persoon in.
 4. Kies de juiste rol en machtigingen voor de externe persoon, afhankelijk van hun betrokkenheid bij het team.
 5. Klik op 'Uitnodigen' om de uitnodiging naar de externe persoon te verzenden.

Een bestaand extern lid aan een team toevoegen

 1. Open het Teams-platform en navigeer naar het gewenste team waar je het externe lid wilt toevoegen.
 2. Klik op het pictogram 'Leden' in de rechterbovenhoek van de Teams-interface.
 3. Selecteer 'Lid toevoegen' en voer het e-mailadres van het externe lid in.
 4. Kies de juiste rol en machtigingen voor het externe lid, afhankelijk van hun betrokkenheid bij het team.
 5. Klik op 'Lid toevoegen' om het externe lid aan het team toe te voegen.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen

Hoewel het toevoegen van externen aan een Team in Microsoft Teams over het algemeen soepel verloopt, kunnen er soms problemen optreden. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en mogelijke oplossingen:

Probleemoplossing bij het toevoegen van externen

Als je problemen ondervindt bij het toevoegen van externen, controleer dan eerst of je de juiste machtigingen hebt binnen het team. Zorg er ook voor dat je het juiste e-mailadres van de externe persoon hebt ingevoerd en dat het correct is gespeld. Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact op met je IT-beheerder voor verdere ondersteuning.

Veelgestelde vragen over externen in Teams

 • Worden externen op de hoogte gesteld van hun rol in een team?
  Ja, externen ontvangen een e-mailuitnodiging waarin staat dat ze zijn toegevoegd aan een Team. Ze worden op de hoogte gesteld van hun rechten en rollen binnen het team.
 • Zijn externen beperkt tot specifieke kanalen binnen een team?
  Nee, externen hebben toegang tot alle kanalen binnen een team, tenzij anders bepaald door de beheerder.
 • Kunnen externen bestanden uploaden en bewerken?
  Ja, externen hebben de mogelijkheid om bestanden te uploaden, bewerken en delen binnen het team, mits ze de juiste machtigingen hebben ontvangen.

Beste praktijken voor het werken met externen

Nu je weet hoe je externen kunt toevoegen aan Teams, wil je er natuurlijk voor zorgen dat de samenwerking soepel verloopt en dat de veiligheid en privacy van je team behouden blijven. Hier zijn enkele beste praktijken om in gedachten te houden bij het werken met externen:

Communicatie en samenwerking met externen

Zorg voor duidelijke communicatie met externen over de verwachtingen, doelen en deadlines van het project. Maak gebruik van de communicatietools in Teams, zoals chats en vergaderingen, om efficiënte communicatie mogelijk te maken. Moedig ook open en constructieve feedback aan om de samenwerking te verbeteren.

Beheer en beveiliging van externe toegang

Houd altijd de beheer- en beveiligingsinstellingen van je team in de gaten. Controleer regelmatig wie toegang heeft tot welke informatie en pas indien nodig de rollen en machtigingen aan. Zorg ervoor dat externen alleen toegang hebben tot wat nodig is voor hun rol en beperk hun toegang tot gevoelige informatie indien nodig.

Met deze gids ben je nu goed uitgerust om externen toe te voegen aan een Team in Microsoft Teams. Profiteer optimaal van de samenwerking en maak gebruik van de kracht van Teams, ongeacht of je samenwerkt met interne teamleden of externen. Veel succes!


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe voeg ik externen toe aan een kanaal in Microsoft Teams