Hoe verwijder ik een e-mailaccount uit Outlook?

Hoe verwijder ik een e-mailaccount uit Outlook?
Geschreven door Marcel Martens op 22-01-2024 Laatst bijgewerkt op 16-07-2024

Als je een e-mailaccount uit Outlook wilt verwijderen, kun je dat eenvoudig doen via de instellingen van het programma. Het proces kan variëren afhankelijk van de versie van Outlook die je gebruikt, maar over het algemeen volg je dezelfde stappen. Laten we eens kijken hoe je dit kunt doen.

Verwijderen van een e-mailaccount uit Outlook

Voordat we beginnen, is het belangrijk om te weten dat het verwijderen van een e-mailaccount uit Outlook niet betekent dat je het account volledig verwijdert. Het betekent alleen dat je het account uit de Outlook-applicatie verwijdert. Je kunt nog steeds toegang krijgen tot je e-mails via de website van je e-mailprovider.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat het verwijderen van een e-mailaccount uit Outlook ook alle gegevens die aan dat account zijn gekoppeld, zoals e-mails, contacten en agenda-items, uit de applicatie verwijdert. Zorg er dus voor dat je een back-up maakt van alle belangrijke gegevens voordat je het account verwijdert.

Stap-voor-stap instructies

Volg deze stappen om een e-mailaccount uit Outlook te verwijderen:

  1. Open Outlook op je computer.
  2. Klik op 'Bestand' in de linkerbovenhoek van het scherm.
  3. Klik op 'Accountinstellingen' en vervolgens nogmaals op 'Accountinstellingen' in het dropdown menu.
  4. In het nieuwe venster dat verschijnt, zie je een lijst van alle e-mailaccounts die aan Outlook zijn gekoppeld. Klik op het account dat je wilt verwijderen.
  5. Klik op 'Verwijderen'.
  6. Er verschijnt een waarschuwingsbericht. Als je zeker weet dat je het account wilt verwijderen, klik dan op 'Ja'.

En dat is het! Je hebt nu met succes een e-mailaccount uit Outlook verwijderd. Als je het account opnieuw wilt toevoegen, kun je dat op elk moment doen via de accountinstellingen.

Wat gebeurt er na het verwijderen van een account?

Zoals eerder vermeld, betekent het verwijderen van een e-mailaccount uit Outlook niet dat het account volledig wordt verwijderd. Je kunt nog steeds toegang krijgen tot je e-mails via de website van je e-mailprovider. Echter, alle gegevens die aan het account zijn gekoppeld, zoals e-mails, contacten en agenda-items, worden uit de Outlook-applicatie verwijderd.

Als je belangrijke e-mails of contacten in het account hebt die je wilt bewaren, zorg er dan voor dat je een back-up maakt voordat je het account verwijdert. Je kunt een back-up maken door de e-mails of contacten te exporteren naar een .pst-bestand, dat je later weer kunt importeren als je het account opnieuw toevoegt aan Outlook.

Problemen oplossen bij het verwijderen van een account

Soms kun je problemen tegenkomen bij het proberen te verwijderen van een e-mailaccount uit Outlook. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en hoe je deze kunt oplossen:

Outlook laat me het account niet verwijderen

Soms kan Outlook je niet toestaan om een e-mailaccount te verwijderen, vooral als het het primaire account is. In dit geval kun je proberen een nieuw profiel te maken en het account daar te verwijderen.

Ik krijg een foutmelding bij het verwijderen van het account

Als je een foutmelding krijgt bij het proberen te verwijderen van een account, kan het zijn dat er een probleem is met de Outlook-applicatie zelf. Probeer Outlook te repareren of opnieuw te installeren om het probleem op te lossen.

Ik heb het account verwijderd, maar de gegevens zijn nog steeds in Outlook

Als je het account hebt verwijderd, maar de gegevens zijn nog steeds in Outlook, kan het zijn dat de gegevens zijn opgeslagen in een .pst-bestand. Je kunt het .pst-bestand verwijderen om de gegevens volledig uit Outlook te verwijderen.

Conclusie

Het verwijderen van een e-mailaccount uit Outlook is een eenvoudig proces dat je kunt doen via de accountinstellingen. Vergeet echter niet om een back-up te maken van je belangrijke gegevens voordat je het account verwijdert. En als je problemen tegenkomt, zijn er verschillende manieren om ze op te lossen.

Ik hoop dat deze gids je heeft geholpen om te begrijpen hoe je een e-mailaccount uit Outlook kunt verwijderen. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ze te stellen. Succes!

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? En wil je weten wat wij voor jullie kunnen betekenen?


Neem contact op     Plan een kennismakingsgesprek via Teams


Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een korte kennismaking via Teams, dan hebben we er een gezicht bij en kunnen we als er een klik is een vervolgafspraak inplannen. 


Hopelijk spreken we elkaar snel.


Groet, 

Marcel Martens


in Blog
# Mail
Hoe verwijder ik een e-mailaccount uit Outlook?
Marcel Martens 22 januari 2024

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe herstel ik verwijderde e-mails in Outlook?