Hoe importeer ik contacten naar Outlook?

Hoe importeer ik contacten naar Outlook?
Geschreven door Marcel Martens op 08-01-2024 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Wil je je contacten importeren naar Outlook? Dat is een stuk eenvoudiger dan je misschien denkt. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen. Dus laten we beginnen!

Waarom zou je contacten willen importeren naar Outlook?

Er zijn veel redenen waarom je misschien contacten wilt importeren naar Outlook. Misschien ben je onlangs overgestapt op Outlook van een andere e-maildienst en wil je ervoor zorgen dat je al je contacten bij de hand hebt. Of misschien heb je een lijst met contacten op je computer die je wilt toevoegen aan je Outlook-contactenlijst.

Het importeren van contacten naar Outlook kan je veel tijd en moeite besparen. In plaats van elk contact handmatig in te voeren, kun je een hele lijst in één keer importeren. Dit maakt het veel eenvoudiger om je contacten te beheren en ervoor te zorgen dat je altijd de informatie hebt die je nodig hebt.

Hoe importeer je contacten naar Outlook?

Stap 1: Maak een CSV-bestand van je contacten

Voordat je je contacten kunt importeren naar Outlook, moet je ze eerst in een formaat krijgen dat Outlook kan lezen. Dit is meestal een CSV-bestand (Comma Separated Values). Veel e-maildiensten en contactbeheerprogramma's kunnen je contacten exporteren naar een CSV-bestand.

Om een CSV-bestand te maken, open je je contactenlijst in het programma dat je momenteel gebruikt. Zoek naar een optie om je contacten te exporteren en selecteer CSV als het bestandsformaat. Sla het bestand op een locatie op waar je het gemakkelijk kunt vinden.

Stap 2: Open Outlook en selecteer 'Importeren'

Open nu Outlook en ga naar het tabblad 'Bestand'. Klik op 'Openen' en vervolgens op 'Importeren'. Dit opent de importeer- en exporteerwizard van Outlook.

Selecteer 'Gegevens uit een ander programma of bestand importeren' en klik op 'Volgende'. Kies vervolgens 'Komma gescheiden waarden' en klik weer op 'Volgende'.

Stap 3: Selecteer je CSV-bestand en importeer je contacten

Blader nu naar het CSV-bestand dat je eerder hebt gemaakt en selecteer het. Kies of je duplicaten wilt toestaan, vervangen of geen duplicaten wilt importeren en klik op 'Volgende'.

Selecteer nu de Outlook-map waarin je je contacten wilt importeren. Dit is meestal de map 'Contactpersonen'. Klik op 'Volgende' en vervolgens op 'Voltooien' om het importproces te starten.

Tips voor het importeren van contacten naar Outlook

Het importeren van contacten naar Outlook is een relatief eenvoudig proces, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste, zorg ervoor dat je CSV-bestand correct is geformatteerd. Dit betekent dat elke kolom een veldnaam moet hebben, zoals 'Voornaam', 'Achternaam', 'E-mail', enz.

Ten tweede, houd er rekening mee dat Outlook mogelijk niet alle velden kan importeren die in je CSV-bestand staan. Als je velden hebt die Outlook niet herkent, worden deze mogelijk niet geïmporteerd. Je kunt dit probleem oplossen door de veldnamen in je CSV-bestand te wijzigen in iets dat Outlook wel herkent.

Ten slotte, als je problemen ondervindt bij het importeren van je contacten, probeer dan het CSV-bestand te openen in een spreadsheetprogramma zoals Excel. Hier kun je controleren of het bestand correct is geformatteerd en eventuele problemen oplossen voordat je het opnieuw probeert te importeren naar Outlook.

Conclusie

Het importeren van contacten naar Outlook is een geweldige manier om je contactenlijst te beheren en ervoor te zorgen dat je altijd toegang hebt tot de informatie die je nodig hebt. Hoewel het proces een beetje ingewikkeld kan lijken, is het eigenlijk vrij eenvoudig als je eenmaal weet wat je moet doen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het importeren van je contacten naar Outlook!


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe exporteer ik mijn Outlook-gegevens naar een ander bestandsformaat?