Hoe stel ik een automatisch antwoord (Out of Office) in in Outlook?

Hoe stel ik een automatisch antwoord (Out of Office) in in Outlook?
Geschreven door Marcel Martens op 25-12-2023 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Het instellen van een automatisch antwoord in Outlook is een eenvoudige taak die je in een paar stappen kunt voltooien. In dit artikel leer je hoe je dit doet, zodat je zonder zorgen je werkplek kunt verlaten, wetende dat je contacten een gepaste reactie ontvangen.

Hoe stel je een automatisch antwoord in in Outlook?

Het instellen van een automatisch antwoord in Outlook is een eenvoudig proces dat in een paar stappen kan worden voltooid. Hier is hoe je het doet:

Stap 1: Open Outlook

Open eerst je Outlook-programma op je computer. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met het account waarvoor je het automatische antwoord wilt instellen.

Stap 2: Ga naar het tabblad 'Bestand'

Klik op het tabblad 'Bestand' in de linkerbovenhoek van het scherm. Dit opent een nieuw menu met verschillende opties.


Stap 3: Kies 'Automatische antwoorden'

In het menu dat verschijnt, klik je op 'Automatische antwoorden'. Dit opent een nieuw venster waar je je automatische antwoord kunt instellen.


Stap 4: Stel je automatische antwoord in

In dit venster kun je je automatische antwoord instellen. Zorg wel dat de optie "Automatische antwoorden verzenden" aanstaat. Je kunt aangeven wanneer het automatische antwoord moet beginnen en eindigen, en je kunt het bericht schrijven dat automatisch wordt verzonden naar iedereen die je een e-mail stuurt.

Zorg ervoor dat je bericht duidelijk en professioneel is. Vermeld wanneer je weer beschikbaar bent en wie ze kunnen contacteren in geval van dringende zaken.


Extra tips voor een effectief automatisch antwoord

Hoewel het instellen van een automatisch antwoord in Outlook eenvoudig is, zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je automatische antwoord zo effectief mogelijk is.

Tip 1: Houd het kort en bondig

Een automatisch antwoord moet kort en bondig zijn. Mensen willen snel weten waarom je niet beschikbaar bent en wanneer ze een reactie kunnen verwachten. Vermijd onnodige informatie en houd je bericht zo duidelijk mogelijk.

Tip 2: Wees professioneel

Hoewel je misschien in een vakantiestemming bent, is het belangrijk om professioneel te blijven in je automatische antwoord. Vermijd informele taal en zorg ervoor dat je bericht een positieve indruk achterlaat bij de ontvanger.

Tip 3: Vergeet niet om het uit te schakelen

Als je terug bent van vakantie of weer beschikbaar bent, vergeet dan niet om je automatische antwoord uit te schakelen. Het kan verwarrend zijn voor mensen als ze nog steeds je automatische antwoord ontvangen terwijl je alweer aan het werk bent.

Met deze stappen en tips ben je helemaal klaar om je automatische antwoord in Outlook in te stellen. Dus ga ervoor, stel je automatische antwoord in en geniet van je welverdiende vrije tijd!


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe verwijder ik dubbele e-mails in Outlook?