Hoe neem ik een meeting op in Microsoft Teams

Hoe neem ik een meeting op in Microsoft Teams
Geschreven door Marcel Martens op 13-11-2023 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

In dit artikel ga ik je laten zien hoe je een vergadering kunt opnemen in Microsoft Teams. Microsoft Teams is een populaire tool die veel mensen gebruiken voor het samenwerken en communiceren op afstand. Het opnemen van vergaderingen kan erg handig zijn, vooral als je belangrijke informatie wilt bewaren of later wilt bekijken. Dus laten we snel aan de slag gaan!

Voorbereiding op het opnemen van een vergadering

Technische vereisten voor het opnemen van een vergadering

Voordat je een vergadering kunt opnemen, zijn er enkele technische vereisten waaraan je moet voldoen. Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt en dat je beschikt over een apparaat waarop Microsoft Teams is geïnstalleerd. Bovendien moet je ook toestemming hebben om vergaderingen op te nemen. Als je niet zeker weet of je aan deze vereisten voldoet, kun je contact opnemen met je IT-afdeling voor ondersteuning.

Privacy en toestemming bij het opnemen van vergaderingen

Het is belangrijk om de privacy van je teamleden te respecteren wanneer je een vergadering opneemt. Zorg ervoor dat je de toestemming hebt van alle deelnemers voordat je de vergadering opneemt. Dit kan vaak gemakkelijk worden gedaan door in het begin van de vergadering een korte aankondiging te doen en de deelnemers te vragen of ze akkoord gaan met het opnemen. Als iemand niet akkoord gaat, kun je de vergadering niet opnemen. Respecteer altijd de privacy en de wensen van je teamleden.

Stapsgewijze handleiding voor het opnemen van een vergadering

Hoe start je een opname?

Om een vergadering op te nemen in Microsoft Teams, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Start eerst de vergadering zoals je normaal zou doen.
 2. Wanneer de vergadering is gestart, zie je onderaan het scherm een menubalk. Klik op het menu-item 'Meer acties' (de drie puntjes).
 3. In het uitklapmenu dat verschijnt, selecteer je de optie 'Opname starten'.
 4. Teams begint nu met het opnemen van de vergadering. Je ziet een melding bovenaan het scherm waarin wordt aangegeven dat de vergadering wordt opgenomen.

Hoe stop je een opname?

Wanneer je klaar bent met de vergadering en wilt stoppen met opnemen, kun je de opname als volgt stoppen:

 1. Klik opnieuw op het menu-item 'Meer acties' (de drie puntjes) onderaan het scherm.
 2. Selecteer de optie 'Opname stoppen' in het menu dat wordt weergegeven.
 3. De opname wordt nu gestopt en de video wordt opgeslagen.

Het beheren van opgenomen vergaderingen

Hoe bekijk je een opgenomen vergadering?

Als je een vergadering hebt opgenomen en deze later wilt bekijken, kun je dit doen door de volgende stappen te volgen:

 1. Navigeer naar het kanaal of de chat waarin de opname is opgeslagen.
 2. Klik op het tabblad 'Bestanden' bovenaan het scherm.
 3. Je ziet nu een lijst met alle bestanden die zijn gedeeld in het kanaal of de chat. Zoek de opgenomen vergadering en klik erop om deze af te spelen.

Hoe deel je een opgenomen vergadering?

Als je een opgenomen vergadering wilt delen met anderen, kun je dit gemakkelijk doen door de volgende stappen te volgen:

 1. Zoek de opgenomen vergadering in het kanaal of de chat waarin deze is opgeslagen.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer de optie 'Delen' in het contextmenu.
 3. Je kunt nu kiezen hoe je de vergadering wilt delen, bijvoorbeeld door een link te kopiëren en deze naar de gewenste ontvangers te sturen.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen

Problemen met het opnemen van vergaderingen oplossen

Het kan voorkomen dat je problemen ondervindt bij het opnemen van vergaderingen in Microsoft Teams. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en mogelijke oplossingen:

 • Geen toestemming om vergaderingen op te nemen: Zorg ervoor dat je de benodigde machtigingen hebt om vergaderingen op te nemen in Microsoft Teams. Neem contact op met je IT-beheerder als je niet zeker weet of je de juiste machtigingen hebt.
 • Geen opnameknop zichtbaar: Controleer of je de meest recente versie van Microsoft Teams gebruikt. Soms worden nieuwe functies alleen beschikbaar gesteld in de nieuwste versies. Je kunt ook proberen om Teams af te sluiten en opnieuw op te starten.
 • Opnamekwaliteit is slecht: Als je problemen ondervindt met de opnamekwaliteit, controleer dan je internetverbinding. Een zwakke verbinding kan leiden tot problemen met de kwaliteit van de opname.

Problemen met het afspelen van opgenomen vergaderingen oplossen

Als je problemen ondervindt bij het afspelen van opgenomen vergaderingen, zijn hier enkele handige oplossingen:

 • Controleer de videospeler: Zorg ervoor dat je beschikt over een video-afspeelprogramma dat compatibel is met het bestandsformaat van de opname. Als je problemen blijft ondervinden, probeer dan een andere videospeler te gebruiken.
 • Controleer het bestandsformaat: Controleer of het bestand niet is beschadigd of het bestandsformaat niet wordt ondersteund door je videospeler. Je kunt proberen het bestand te converteren naar een ander bestandsformaat om compatibiliteitsproblemen op te lossen.
 • Download de video opnieuw: Als het bestand nog steeds niet correct wordt afgespeeld, kun je proberen de opgenomen vergadering opnieuw te downloaden.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om te begrijpen hoe je vergaderingen kunt opnemen in Microsoft Teams. Door vergaderingen op te nemen, kun je waardevolle informatie bewaren en later terugkijken. Veel succes met het opnemen van je volgende vergadering!

 


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe transcribeer ik een Microsoft Teams meeting