Hoe markeer ik een e-mail als spam in Outlook?

Hoe markeer ik een e-mail als spam in Outlook?
Geschreven door Marcel Martens op 03-01-2024 Laatst bijgewerkt op 16-07-2024

Het markeren van een e-mail als spam in Outlook is eenvoudig. Je moet de ongewenste e-mail selecteren, naar het tabblad 'Start' gaan en op 'Ongewenst' klikken. Maar laten we dieper ingaan op dit onderwerp en alle aspecten ervan verkennen.

Hoe markeer je een e-mail als spam in Outlook?

Stap 1: Open de e-mail

Om een e-mail als spam te markeren, moet je deze eerst openen. Dit doe je door op de e-mail te klikken in je inbox. Wees echter voorzichtig en open geen e-mails die je verdacht vindt. Als je denkt dat een e-mail schadelijk kan zijn, markeer deze dan als spam zonder deze te openen.

Stap 2: Ga naar het tabblad 'Start'

Zodra je de e-mail hebt geopend, ga je naar het tabblad 'Start' bovenaan het scherm. Dit tabblad bevat verschillende opties voor het beheren van je e-mails.

Stap 3: Klik op 'Ongewenst'

In het tabblad 'Start' vind je de optie 'Ongewenst'. Door hierop te klikken, open je een dropdown-menu met verschillende opties. Kies 'Ongewenst' om de e-mail als spam te markeren.

Wat gebeurt er als je een e-mail als spam markeert?

Wanneer je een e-mail als spam markeert in Outlook, wordt deze verplaatst naar de map 'Ongewenst'. Deze map is speciaal ontworpen om spam-e-mails op te slaan, zodat ze je inbox niet vervuilen.

Daarnaast leert Outlook van je acties. Als je regelmatig e-mails van een bepaalde afzender als spam markeert, zal Outlook toekomstige e-mails van deze afzender automatisch als spam markeren.

Hoe voorkom je dat je spam ontvangt?

Hoewel het markeren van e-mails als spam een effectieve manier is om je inbox op te ruimen, is het nog beter om te voorkomen dat je in de eerste plaats spam ontvangt. Dit kun je doen door voorzichtig te zijn met het delen van je e-mailadres, door niet te reageren op spam-e-mails en door een sterk wachtwoord te gebruiken voor je e-mailaccount.

Daarnaast kun je in Outlook ook specifieke e-mailadressen blokkeren of filters instellen om spam te verminderen.

Conclusie

Het markeren van een e-mail als spam in Outlook is een eenvoudig proces dat je helpt je inbox opgeruimd en veilig te houden. Door spam te herkennen en te markeren, bescherm je jezelf tegen mogelijke bedreigingen en zorg je voor een betere e-mailervaring.

Onthoud dat het altijd beter is om veilig te zijn dan sorry. Dus als je ook maar enige twijfel hebt over een e-mail, markeer deze dan als spam. Je kunt nooit te voorzichtig zijn als het gaat om je online veiligheid.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? En wil je weten wat wij voor jullie kunnen betekenen?


Neem contact op     Plan een kennismakingsgesprek via Teams


Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een korte kennismaking via Teams, dan hebben we er een gezicht bij en kunnen we als er een klik is een vervolgafspraak inplannen. 


Hopelijk spreken we elkaar snel.


Groet, 

Marcel Martens


in Blog
# Mail
Hoe markeer ik een e-mail als spam in Outlook?
Marcel Martens 3 januari 2024

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe stel ik een herinnering in voor een afspraak in de Outlook-agenda?