Hoe maak ik een nieuwe map aan in Outlook?

Hoe maak ik een nieuwe map aan in Outlook?
Geschreven door Marcel Martens op 22-12-2023 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Het aanmaken van een nieuwe map in Outlook is een eenvoudig proces dat je in een paar stappen kunt voltooien. Maar voordat we daar dieper op ingaan, laten we eerst eens kijken naar het belang van het organiseren van je e-mails en hoe Outlook je daarbij kan helpen.

Hoe maak je een nieuwe map aan in Outlook?

Oké, laten we nu naar het hoofdonderwerp van dit artikel gaan: hoe maak je een nieuwe map aan in Outlook? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op 'Postvak IN' of een andere bestaande map in de linkerkolom.
  2. Selecteer 'Nieuwe map' uit het dropdown menu.
  3. Typ de naam van je nieuwe map in het veld dat verschijnt en druk op Enter.

En voilà! Je hebt zojuist een nieuwe map aangemaakt in Outlook. Je kunt nu e-mails naar deze map verplaatsen of regels instellen om bepaalde e-mails automatisch naar deze map te laten verplaatsen.

Extra tips voor het organiseren van je e-mails in Outlook

Het aanmaken van mappen is slechts één manier om je e-mails in Outlook te organiseren. Er zijn nog veel meer trucjes die je kunt gebruiken. Hier zijn enkele extra tips:

Maak submappen

Je kunt submappen aanmaken onder je hoofdmappen om je e-mails nog verder te categoriseren. Bijvoorbeeld, onder de hoofdmap 'Werk', kun je submappen maken zoals 'Projecten', 'Vergaderingen' en 'Facturen'.

Om een submap aan te maken, klik je met de rechtermuisknop op de hoofdmap en selecteer je 'Nieuwe submap'. Typ vervolgens de naam van de submap en druk op Enter.

Gebruik kleurcodering

Outlook biedt ook de mogelijkheid om je e-mails te kleurcoderen. Dit kan handig zijn om snel onderscheid te maken tussen verschillende soorten e-mails. Bijvoorbeeld, je kunt alle e-mails van je baas rood markeren, en alle e-mails over je hobby's groen.

Om een kleurcode aan een e-mail toe te voegen, klik je met de rechtermuisknop op de e-mail en selecteer je 'Categoriseren'. Kies vervolgens de gewenste kleur uit het dropdown menu.

Stel regels in

Een andere handige functie van Outlook is de mogelijkheid om regels in te stellen. Met regels kun je Outlook automatisch acties laten uitvoeren op binnenkomende e-mails. Bijvoorbeeld, je kunt een regel instellen om alle e-mails van een bepaalde afzender automatisch naar een specifieke map te verplaatsen.

Om een regel in te stellen, ga je naar het tabblad 'Start' en klik je op 'Regels'. Kies 'Nieuwe regel' en volg de instructies op het scherm.

Conclusie

Outlook is een krachtige tool voor het beheren van je e-mails. Met functies zoals mappen, submappen, kleurcodering en regels, kun je je inbox gemakkelijk netjes en georganiseerd houden. Dus, waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het organiseren van je e-mails in Outlook!


in Blog
Hoe maak ik een nieuwe map aan in Outlook?
Marcel Martens 22 december 2023

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe stel ik een automatisch antwoord (Out of Office) in in Outlook?