Hoe maak ik een groepsmail in Outlook?

Hoe maak ik een groepsmail in Outlook?
Geschreven door Marcel Martens op 17-01-2024 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Als je een groepsmail wilt maken in Outlook, is het proces vrij eenvoudig. Je moet een nieuwe groep aanmaken, leden toevoegen en vervolgens een e-mail sturen naar die groep. Maar laten we het stap voor stap bekijken.

Hoe maak je een groep in Outlook?

Stap 1: Open Outlook

Begin met het openen van Outlook op je computer. Als je nog geen Outlook-account hebt, moet je er een aanmaken. Dit kan je doen op de website van Outlook.

Als je Outlook al op je computer hebt geïnstalleerd, kun je het programma openen door op het Outlook-pictogram te klikken.

Stap 2: Maak een nieuwe groep

Als je Outlook hebt geopend, ga je naar het tabblad 'Home' en klik je op 'Nieuwe groep'. Er verschijnt een nieuw venster waarin je de naam van je groep kunt invoeren.

Probeer een naam te kiezen die de groep goed beschrijft, zodat je later gemakkelijk kunt onthouden wie er in de groep zit.

Stap 3: Voeg leden toe aan de groep

Nadat je een naam voor je groep hebt gekozen, is het tijd om leden toe te voegen. In hetzelfde venster waarin je de groepsnaam hebt ingevoerd, is er een veld waarin je de e-mailadressen van de groepsleden kunt invoeren.

Je kunt meerdere e-mailadressen tegelijk invoeren door ze te scheiden met een komma. Als je klaar bent, klik je op 'Leden toevoegen'.

Hoe stuur je een groepsmail in Outlook?

Stap 1: Maak een nieuwe e-mail

Om een groepsmail te sturen, begin je met het maken van een nieuwe e-mail. Dit doe je door op 'Nieuwe e-mail' te klikken in het tabblad 'Home'.

In het nieuwe e-mailvenster kun je het onderwerp van je e-mail invoeren en je bericht typen.

Stap 2: Voer de naam van de groep in

In het veld 'Aan' voer je de naam van de groep in die je wilt e-mailen. Terwijl je typt, zal Outlook suggesties geven op basis van de groepen die je hebt aangemaakt.

Selecteer de juiste groep uit de suggesties. Als je klaar bent, klik je op 'Verzenden'.

Veelgestelde vragen over groepsmail in Outlook

In dit gedeelte beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over het maken van een groepsmail in Outlook.

Kan ik een groepsmail sturen vanaf mijn telefoon?

Ja, je kunt een groepsmail sturen vanaf je telefoon. De stappen zijn vergelijkbaar met de stappen die we hierboven hebben beschreven. Het enige verschil is dat je de Outlook-app op je telefoon moet gebruiken in plaats van de desktopversie.

Kan ik leden toevoegen aan een bestaande groep?

Ja, je kunt op elk moment leden toevoegen aan een bestaande groep. Ga naar de groepsinstellingen en voer de e-mailadressen van de nieuwe leden in het veld 'Leden toevoegen' in.

Kan ik een groep verwijderen?

Ja, je kunt een groep verwijderen als je deze niet meer nodig hebt. Ga naar de groepsinstellingen en klik op 'Groep verwijderen'. Let op: als je een groep verwijdert, worden alle e-mails die naar die groep zijn gestuurd, ook verwijderd.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om te begrijpen hoe je een groepsmail maakt in Outlook. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe stel ik regels in om e-mails automatisch te organiseren in Outlook?