Hoe maak ik een chatgroep met meerdere mensen in Microsoft Teams

Hoe maak ik een chatgroep met meerdere mensen in Microsoft Teams
Geschreven door Marcel Martens op 10-11-2023 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Je hebt vast wel eens gehoord van Microsoft Teams. Maar weet je ook hoe je een chatgroep maakt met meerdere mensen in Teams? Geen zorgen, in dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen. Daarnaast geef ik je handige tips en bespreek ik geavanceerde functies, zodat jij straks als een echte pro met je chatgroep aan de slag kunt.

Het opzetten van een chatgroep in Microsoft Teams

Nu we weten wat Microsoft Teams is, is het tijd om te leren hoe je een chatgroep kunt maken. Volg de onderstaande stappen en je zult binnen de kortste keren je eigen chatgroep hebben.

Stap-voor-stap handleiding voor het maken van een chatgroep

 1. Open Microsoft Teams en log in met je account.
 2. Klik op het tabblad 'Teams' in de linkerbalk.
 3. Klik op de knop 'Een team maken'.
 4. Kies een geschikte naam voor je chatgroep en voeg een beschrijving toe.
 5. Selecteer de juiste privacyinstellingen voor je chatgroep (openbaar, privé of verborgen).
 6. Nodig teamleden uit door hun e-mailadressen toe te voegen.
 7. Pas de instellingen aan naar wens, zoals het instellen van specifieke rollen voor teamleden.
 8. Klik op 'Opslaan' en je chatgroep is aangemaakt!

Tips voor het beheren van je chatgroep

Het hebben van een chatgroep is geweldig, maar het is ook belangrijk om deze goed te beheren. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je chatgroep effectief en gestructureerd blijft:

 • Zorg voor duidelijke communicatie richtlijnen, bijvoorbeeld over het plaatsen van relevante berichten en het vermijden van off-topic discussies.
 • Stimuleer actieve participatie van alle teamleden door regelmatig updates te delen en vragen te stellen.
 • Wees respectvol en houd een professionele houding, zelfs in een informele chatomgeving.
 • Bespreken van problemen of conflicten privé en niet openbaar in de chatgroep.
 • Maak gebruik van de vele handige functies van Teams, zoals het markeren van belangrijke berichten en het organiseren van vergaderingen.

Communiceren in een chatgroep

Nu je je chatgroep hebt opgezet, wil je natuurlijk weten hoe je effectief kunt communiceren in de groep. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je berichten op de juiste manier overkomen.

Het sturen van berichten in de groep

Wanneer je een bericht wilt versturen naar de hele groep, typ je gewoon je bericht in het tekstvak onderaan het scherm en druk je op Enter. Je kunt ook specifieke teamleden vermelden door de @vermelding te gebruiken, bijvoorbeeld @naam. Hierdoor krijgen ze een melding en weten ze dat het bericht voor hen bedoeld is. Het is ook mogelijk om bestanden, afbeeldingen en links toe te voegen aan je bericht.

Het delen van bestanden en links

Om een bestand of link te delen met de chatgroep, klik je op het paperclip-icoon onder het tekstvak. Vervolgens kun je het gewenste bestand of de link selecteren en toevoegen. De andere leden van de groep kunnen het bestand direct bekijken of downloaden. Dit is een handige manier om samen te werken en documenten met elkaar te delen.

Geavanceerde functies van chatgroepen

Naast de basisfuncties van Microsoft Teams zijn er ook enkele geavanceerde functies die je kunt gebruiken om het meeste uit je chatgroep te halen.

Het gebruik van @vermeldingen in de groep

Met @vermeldingen kun je specifieke teamleden direct aanspreken in je bericht, zelfs als ze niet actief zijn in de chatgroep. Dit is handig wanneer je iets dringends wilt communiceren of iemand wilt betrekken bij een gesprek. Typ eenvoudigweg een @ gevolgd door de naam van de persoon en selecteer de juiste persoon uit de lijst. Ze ontvangen dan een melding en kunnen direct reageren.

Het personaliseren van je chatgroep

Je hebt ook de mogelijkheid om je chatgroep te personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld een eigen achtergrondafbeelding kiezen of zelfs aangepaste tabbladen toevoegen met specifieke inhoud of apps. Dit geeft je chatgroep een uniek karakter en maakt het prettiger om in te werken.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen

Het kan voorkomen dat je tijdens het gebruik van Microsoft Teams tegen enkele problemen aanloopt. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en mogelijke oplossingen:

Problemen met het aanmaken van een chatgroep

Als je problemen ondervindt bij het aanmaken van een chatgroep, controleer dan eerst je internetverbinding en zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Teams gebruikt. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met de supportafdeling van Microsoft voor verdere assistentie.

Problemen met het verzenden van berichten

Als je problemen ondervindt bij het verzenden van berichten, controleer dan je netwerkverbinding en zorg ervoor dat je niet beperkt bent door een firewall of andere beveiligingsinstellingen. In sommige gevallen kan het ook helpen om Teams opnieuw op te starten of je apparaat opnieuw op te starten. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met de supportafdeling van Microsoft.

Met deze tips en informatie ben je nu klaar om je eigen chatgroep met meerdere mensen in Microsoft Teams te maken. Veel succes en happy teaming!


in Blog
Hoe maak ik een chatgroep met meerdere mensen in Microsoft Teams
Marcel Martens 10 november 2023

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe neem ik een meeting op in Microsoft Teams