Hoe maak ik een back-up van mijn Outlook-e-mails en gegevens?

Hoe maak ik een back-up van mijn Outlook-e-mails en gegevens?
Geschreven door Marcel Martens op 12-01-2024 Laatst bijgewerkt op 16-07-2024

Als je je afvraagt hoe je een back-up maakt van je Outlook-e-mails en gegevens, dan ben je hier aan het juiste adres. Het is een eenvoudig proces dat je kunt voltooien met een paar klikken. Laten we erin duiken.

Waarom een back-up maken van Outlook-e-mails en gegevens?

Voordat we ingaan op het 'hoe', laten we eerst begrijpen 'waarom'. Waarom zou je een back-up willen maken van je Outlook-e-mails en gegevens? Het antwoord is eenvoudig: veiligheid en gemoedsrust.

Stel je voor dat je computer crasht of je Outlook-account wordt gehackt. Zonder een back-up zou je al je e-mails, contacten, agenda-items en andere belangrijke gegevens kunnen verliezen. Een back-up maken van je Outlook-gegevens zorgt ervoor dat je altijd een kopie hebt om op terug te vallen.

Hoe maak je een back-up van Outlook-e-mails en gegevens?

Stap 1: Open Outlook

De eerste stap om een back-up te maken van je Outlook-e-mails en gegevens is om Outlook te openen. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het account waarvan je een back-up wilt maken.

Als je meerdere Outlook-accounts hebt, moet je ervoor zorgen dat je bent ingelogd op het juiste account. Je kunt alleen een back-up maken van het account waarop je momenteel bent ingelogd.

Stap 2: Ga naar 'Bestand'

Zodra je Outlook hebt geopend, moet je naar het tabblad 'Bestand' gaan. Dit bevindt zich in de linkerbovenhoek van het scherm.

Als je op 'Bestand' klikt, wordt er een nieuw menu geopend. Hier moet je de optie 'Opties' selecteren.

Stap 3: Selecteer 'Geavanceerd'

In het menu 'Opties' moet je de tab 'Geavanceerd' selecteren. Dit bevindt zich aan de linkerkant van het scherm.

Onder de tab 'Geavanceerd' vind je de optie 'Exporteren'. Klik hierop om verder te gaan met het proces.

Stap 4: Volg de wizard

Na het klikken op 'Exporteren', wordt de wizard 'Importeren en exporteren' geopend. Volg de instructies op het scherm om een back-up te maken van je Outlook-e-mails en gegevens.

Je moet de optie 'Naar een bestand exporteren' selecteren, en dan 'Outlook-gegevensbestand (.pst)'. Selecteer vervolgens de mappen die je wilt back-uppen en kies een locatie op je computer om het back-upbestand op te slaan.

Wat te doen na het maken van een back-up?

Nadat je een back-up hebt gemaakt van je Outlook-e-mails en gegevens, is het belangrijk om het back-upbestand veilig te bewaren. Je kunt het bijvoorbeeld op een externe harde schijf of in de cloud opslaan.

Het is ook een goed idee om regelmatig back-ups te maken. Hoe vaak je dit moet doen, hangt af van hoe vaak je je e-mails en andere gegevens bijwerkt. Als je elke dag veel e-mails ontvangt en verzendt, wil je misschien dagelijks een back-up maken. Als je Outlook minder vaak gebruikt, is een wekelijkse of maandelijkse back-up misschien voldoende.

Conclusie

Een back-up maken van je Outlook-e-mails en gegevens is een eenvoudig proces dat je gemoedsrust kan geven. Het zorgt ervoor dat je altijd een kopie van je belangrijke gegevens hebt, zelfs als er iets misgaat met je computer of Outlook-account.

Volg de stappen in dit artikel om een back-up te maken van je Outlook-gegevens. En vergeet niet om je back-upbestand veilig te bewaren en regelmatig nieuwe back-ups te maken. Veel succes!

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? En wil je weten wat wij voor jouw kunnen betekenen?


Neem contact op     Plan een kennismakingsgesprek via Teams


Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een korte kennismaking via Teams, dan hebben we er een gezicht bij en kunnen we als er een klik is een vervolgafspraak inplannen. 


Hopelijk spreken we elkaar snel.


Groet, 

Marcel Martens


in Blog
# Mail
Hoe maak ik een back-up van mijn Outlook-e-mails en gegevens?
Marcel Martens 12 januari 2024

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe kan ik een e-mailbericht afdrukken in Outlook?