Hoe kan ik mijn Outlook-e-mails filteren op basis van categorieën?

Hoe kan ik mijn Outlook-e-mails filteren op basis van categorieën?
Geschreven door Marcel Martens op 31-01-2024 Laatst bijgewerkt op 11-07-2024

Je kunt je Outlook-e-mails filteren op basis van categorieën door de ingebouwde filterfuncties van Outlook te gebruiken. Deze functie helpt je om je inbox te organiseren en je productiviteit te verhogen. Laten we eens kijken hoe je dit kunt doen.

Hoe kan ik e-mails categoriseren in Outlook?

Voordat je je e-mails kunt filteren op basis van categorieën, moet je eerst je e-mails categoriseren. Dit is een eenvoudig proces dat slechts een paar stappen vereist.

Om een e-mail te categoriseren, open je de e-mail en klik je op het tabblad 'Home'. Klik vervolgens op 'Categorize' en selecteer de gewenste categorie. Je kunt ook met de rechtermuisknop op de e-mail klikken en 'Categorize' selecteren in het contextmenu.

Als je een nieuwe categorie wilt maken, klik je op 'All Categories' in het dropdown-menu van 'Categorize'. Klik vervolgens op 'New' en voer de naam van de nieuwe categorie in. Je kunt ook een kleur kiezen voor de categorie om deze gemakkelijk te herkennen.

Hoe kan ik mijn e-mails filteren op basis van categorieën?

Nu je weet hoe je e-mails kunt categoriseren in Outlook, laten we eens kijken hoe je je e-mails kunt filteren op basis van deze categorieën.

Om je e-mails te filteren op basis van een categorie, ga je naar je inbox en klik je op het tabblad 'View'. Klik vervolgens op 'View Settings' en dan op 'Filter'. In het venster dat verschijnt, klik je op het tabblad 'More Choices' en vervolgens op 'Categories'. Selecteer de categorie waarop je wilt filteren en klik op 'OK'. Je zult nu alleen de e-mails zien die zijn gemarkeerd met de geselecteerde categorie.

Je kunt ook meerdere categorieën selecteren om op te filteren. Houd de Ctrl-toets ingedrukt terwijl je op de categorieën klikt om meerdere categorieën te selecteren.

Extra tips voor het beheren van je Outlook-e-mails

Naast het filteren van je e-mails op basis van categorieën, zijn er nog andere manieren om je Outlook-e-mails te beheren en te organiseren. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen.

Gebruik regels om e-mails automatisch te categoriseren

Je kunt regels instellen in Outlook om e-mails automatisch te categoriseren op basis van bepaalde criteria. Bijvoorbeeld, je kunt een regel instellen om alle e-mails van je baas automatisch te markeren met de categorie 'Werk'. Dit kan je veel tijd besparen en je helpen om je inbox beter te beheren.

Gebruik de zoekfunctie om e-mails te vinden

Als je een specifieke e-mail niet kunt vinden, kun je de zoekfunctie van Outlook gebruiken. Je kunt zoeken op trefwoorden, afzender, onderwerp, enzovoort. Je kunt ook zoeken binnen een specifieke categorie om je zoekopdracht te verfijnen.

Maak gebruik van mappen om je e-mails te organiseren

Naast categorieën kun je ook mappen gebruiken om je e-mails te organiseren. Je kunt bijvoorbeeld een map maken voor alle e-mails die verband houden met een specifiek project. Dit kan je helpen om je e-mails beter te beheren en je productiviteit te verhogen.

Outlook is een krachtige tool die je kan helpen om je e-mails efficiënt te beheren. Door gebruik te maken van categorieën en filters, kun je je inbox organiseren en je tijd beter besteden. Probeer deze tips vandaag nog uit en zie hoe ze je kunnen helpen.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? En wil je weten wat wij voor jullie kunnen betekenen?


Neem contact op     Plan een kennismakingsgesprek via Teams


Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een korte kennismaking via Teams, dan hebben we er een gezicht bij en kunnen we als er een klik is een vervolgafspraak inplannen. 


Hopelijk spreken we elkaar snel.


Groet, 

Marcel Martens


in Blog
# Mail
Hoe kan ik mijn Outlook-e-mails filteren op basis van categorieën?
Marcel Martens 31 januari 2024

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe kan ik de weergave van mijn e-mail inbox aanpassen in Outlook?