Hoe kan ik mijn e-mailhandtekening bewerken in Outlook?

Hoe kan ik mijn e-mailhandtekening bewerken in Outlook?
Geschreven door Marcel Martens op 07-02-2024 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Je kunt je e-mailhandtekening in Outlook eenvoudig bewerken. Dit kan door naar de instellingen te gaan, de optie 'Handtekeningen' te selecteren en vervolgens je gewenste wijzigingen aan te brengen. Maar laten we dit stap voor stap doorlopen.

Wat moet er in een e-mailhandtekening staan?

Een goede e-mailhandtekening bevat meestal je volledige naam, je functie, het bedrijf waarvoor je werkt, je contactgegevens en eventueel een link naar je website of sociale media. Het is belangrijk om deze informatie up-to-date te houden, daarom is het handig om te weten hoe je je handtekening kunt bewerken in Outlook.

Je kunt ook een persoonlijk tintje toevoegen aan je handtekening. Dit kan een quote zijn, een persoonlijke groet, of misschien zelfs een klein logo of afbeelding. Maar onthoud: houd het professioneel.

Hoe bewerk ik mijn e-mailhandtekening in Outlook?

Het bewerken van je e-mailhandtekening in Outlook is vrij eenvoudig. Hier zijn de stappen die je moet volgen.

Stap 1: Open Outlook

Begin door je Outlook-programma te openen op je computer. Als je de webversie van Outlook gebruikt, open dan je browser en ga naar de Outlook-website.

Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je account. Als je meerdere accounts hebt, zorg er dan voor dat je bent ingelogd op het account waarvan je de handtekening wilt bewerken.

Stap 2: Ga naar de instellingen

Zodra je in je account bent, zoek je naar het tandwielpictogram. Dit is meestal te vinden in de rechterbovenhoek van het scherm. Klik op dit pictogram om de instellingen te openen.

In het instellingenmenu zoek je naar de optie 'E-mailhandtekening' of iets dergelijks. De exacte bewoording kan variëren, afhankelijk van de versie van Outlook die je gebruikt.

Stap 3: Bewerk je handtekening

Wanneer je de optie voor de e-mailhandtekening hebt gevonden, klik je erop om het bewerkingsscherm te openen. Hier kun je je huidige handtekening zien en bewerken.

Je kunt de tekst bewerken, links toevoegen, de opmaak wijzigen, enzovoort. Neem de tijd om je handtekening precies zo te krijgen als je wilt. Vergeet niet op 'Opslaan' te klikken als je klaar bent!

Extra tips voor een geweldige e-mailhandtekening

Als je je e-mailhandtekening in Outlook bewerkt, zijn hier enkele extra tips om in gedachten te houden.

Houd het kort en bondig

Een e-mailhandtekening moet informatief zijn, maar niet overweldigend. Probeer je handtekening tot een paar regels te beperken en vermijd onnodige informatie.

Als je bijvoorbeeld zowel een werktelefoonnummer als een mobiel nummer hebt, kies dan het nummer waarop je het liefst gecontacteerd wordt. Dit houdt je handtekening overzichtelijk en gemakkelijk te lezen.

Gebruik een professioneel lettertype

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een creatief lettertype te kiezen voor je e-mailhandtekening, is het meestal het beste om bij een eenvoudig, professioneel lettertype te blijven. Dit zorgt ervoor dat je handtekening op alle apparaten goed leesbaar is.

Enkele goede keuzes zijn Arial, Verdana of Times New Roman. Deze lettertypes zijn gemakkelijk te lezen en zien er professioneel uit.

Voeg een link toe naar je website of sociale media

Als je een website of sociale media hebt die relevant zijn voor je werk, overweeg dan om een link naar deze in je handtekening op te nemen. Dit kan een geweldige manier zijn voor mensen om meer over jou of je bedrijf te leren.

Zorg er echter voor dat de links die je opneemt professioneel en relevant zijn. Vermijd het delen van persoonlijke sociale media accounts, tenzij deze direct verband houden met je werk.

Met deze tips en stappen kun je gemakkelijk je e-mailhandtekening in Outlook bewerken. Neem de tijd om een handtekening te maken die je professionaliteit weerspiegelt en je helpt om effectief te communiceren met anderen.


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe blokkeer ik een afzender in Outlook om spam te verminderen?