Hoe kan ik een e-mailbericht afdrukken in Outlook?

Hoe kan ik een e-mailbericht afdrukken in Outlook?
Geschreven door Marcel Martens op 15-01-2024 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Wil je een e-mailbericht afdrukken in Outlook? Het is eenvoudiger dan je denkt! Volg gewoon de stappen die we hieronder hebben uiteengezet en je kunt in een mum van tijd je e-mailberichten afdrukken. Laten we beginnen.

Stap-voor-stap handleiding voor het afdrukken van een e-mail in Outlook

Outlook maakt het afdrukken van e-mails een fluitje van een cent. Of je nu een belangrijke e-mail wilt bewaren of een fysiek exemplaar nodig hebt voor je administratie, deze stap-voor-stap handleiding helpt je op weg.

Voordat we beginnen, is het belangrijk om te weten dat de stappen enigszins kunnen variëren, afhankelijk van de versie van Outlook die je gebruikt. Deze gids is gebaseerd op de meest recente versie van Outlook.

Stap 1: Open de e-mail die je wilt afdrukken

De eerste stap is om de e-mail te openen die je wilt afdrukken. Ga naar je inbox en klik op de e-mail om deze te openen. Zorg ervoor dat je de volledige inhoud van de e-mail kunt zien voordat je verder gaat.

Als je een e-mail met bijlagen wilt afdrukken, zorg er dan voor dat je de bijlagen eerst opent. Outlook drukt standaard alleen de tekst van de e-mail af, niet de bijlagen.

Stap 2: Ga naar het menu 'Bestand'

Zodra je de e-mail hebt geopend, ga je naar het menu 'Bestand' in de linkerbovenhoek van het scherm. Klik op 'Bestand' om het dropdown-menu te openen.

In dit menu vind je verschillende opties. Zoek naar de optie 'Afdrukken' en klik erop. Dit opent het afdrukvoorbeeld en de afdrukinstellingen.

Stap 3: Kies je afdrukinstellingen

In het afdrukvoorbeeld kun je zien hoe de e-mail eruit zal zien als deze wordt afgedrukt. Je kunt ook de afdrukinstellingen aanpassen aan je behoeften.

Je kunt bijvoorbeeld het aantal kopieën selecteren dat je wilt afdrukken, de afdrukoriëntatie (staand of liggend) kiezen en aangeven of je alle pagina's of slechts een deel ervan wilt afdrukken.

Stap 4: Druk de e-mail af

Als je tevreden bent met het afdrukvoorbeeld en de afdrukinstellingen, is het tijd om de e-mail af te drukken. Klik op de knop 'Afdrukken' om het afdrukproces te starten.

Je printer zou nu moeten beginnen met het afdrukken van de e-mail. Afhankelijk van je printer kan dit enkele minuten duren.

Veelgestelde vragen over het afdrukken van e-mails in Outlook

Hoewel het proces van het afdrukken van e-mails in Outlook vrij eenvoudig is, zijn er enkele veelgestelde vragen die gebruikers vaak stellen. We hebben de antwoorden op enkele van deze vragen hieronder opgenomen om je te helpen.

Kan ik alleen de tekst van een e-mail afdrukken, zonder de kop- en voetteksten?

Ja, dat kan. In het afdrukvoorbeeld kun je kiezen welke onderdelen van de e-mail je wilt afdrukken. Als je alleen de tekst wilt afdrukken, zonder de kop- en voetteksten, selecteer dan de optie 'Alleen tekst'.

Kan ik een e-mail afdrukken met alle bijlagen?

Standaard drukt Outlook alleen de tekst van de e-mail af, niet de bijlagen. Als je de bijlagen wilt afdrukken, moet je deze eerst openen en vervolgens afzonderlijk afdrukken.

Waarom wordt mijn e-mail niet correct afgedrukt?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je e-mail niet correct wordt afgedrukt. Het kan zijn dat er een probleem is met je printer, met de afdrukinstellingen in Outlook, of met de e-mail zelf. Probeer de afdrukinstellingen aan te passen of controleer of er een probleem is met je printer.

Conclusie

Het afdrukken van een e-mail in Outlook is een eenvoudig proces dat in slechts enkele stappen kan worden voltooid. Met deze handleiding en de antwoorden op veelgestelde vragen, zou je nu in staat moeten zijn om e-mails met gemak af te drukken.

Of je nu een e-mail wilt bewaren voor je administratie, een belangrijk bericht wilt delen met collega's, of gewoon een fysiek exemplaar van een e-mail nodig hebt, Outlook maakt het afdrukken van e-mails eenvoudig en snel.


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe maak ik een groepsmail in Outlook?