Hoe kan ik een bijlage toevoegen aan een e-mail in Outlook?

Hoe kan ik een bijlage toevoegen aan een e-mail in Outlook?
Geschreven door Marcel Martens op 01-01-2024 Laatst bijgewerkt op 16-07-2024

Het toevoegen van een bijlage aan een e-mail in Outlook is een eenvoudig proces dat je in een paar stappen kunt voltooien. In dit artikel zullen we deze stappen in detail doornemen, zodat je in een mum van tijd bijlagen kunt toevoegen aan je e-mails.

Hoe voeg je een bijlage toe aan een e-mail in Outlook?

Voordat we beginnen, is het belangrijk om te weten dat de stappen voor het toevoegen van een bijlage aan een e-mail in Outlook kunnen variëren, afhankelijk van de versie van Outlook die je gebruikt. In dit artikel zullen we ons richten op Outlook 2016, maar de stappen zijn vergelijkbaar in andere versies van Outlook.

Stap 1: Maak een nieuw e-mailbericht

Open Outlook en klik op de knop 'Nieuwe e-mail' in de linkerbovenhoek van het scherm. Dit opent een nieuw e-mailbericht.

Voer het e-mailadres van de ontvanger, het onderwerp en de tekst van je bericht in. Je kunt dit ook later doen, nadat je de bijlage hebt toegevoegd.

Stap 2: Voeg de bijlage toe

Klik op de knop 'Invoegen' in het menu bovenaan het scherm. Kies vervolgens 'Bestand als bijlage' uit het dropdown-menu. Dit opent een venster waarin je het bestand kunt kiezen dat je wilt bijvoegen.

Zoek het bestand dat je wilt bijvoegen, selecteer het en klik op 'Invoegen'. Het bestand wordt nu als bijlage aan je e-mail toegevoegd.

Wat zijn de beperkingen voor het toevoegen van bijlagen?

Hoewel het toevoegen van bijlagen aan e-mails in Outlook eenvoudig is, zijn er enkele beperkingen waarvan je op de hoogte moet zijn. Ten eerste is er een limiet aan de grootte van de bijlage die je kunt verzenden. Deze limiet varieert afhankelijk van je e-mailprovider, maar is meestal rond de 25 MB.

Als je een groter bestand wilt verzenden, moet je dit mogelijk opdelen in kleinere bestanden, of gebruik maken van een cloudopslagservice zoals OneDrive of Dropbox en een link naar het bestand in je e-mail opnemen.

Daarnaast blokkeert Outlook mogelijk bepaalde typen bestanden die als bijlagen worden verzonden, omdat deze een beveiligingsrisico kunnen vormen. Dit omvat bestanden met extensies zoals .exe, .bat en .js. Als je dit soort bestanden moet verzenden, moet je ze mogelijk comprimeren in een .zip-bestand voordat je ze als bijlage toevoegt.

Conclusie

Het toevoegen van een bijlage aan een e-mail in Outlook is een eenvoudig proces dat je kunt voltooien in een paar stappen. Door deze stappen te volgen, kun je gemakkelijk bestanden delen met de ontvangers van je e-mails. Houd echter rekening met de beperkingen voor het toevoegen van bijlagen en zorg ervoor dat je computer is beschermd tegen mogelijke beveiligingsrisico's.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om te begrijpen hoe je een bijlage kunt toevoegen aan een e-mail in Outlook. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik wens je veel succes met je toekomstige e-mailcorrespondentie!

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? En wil je weten wat wij voor jullie kunnen betekenen?


Neem contact op     Plan een kennismakingsgesprek via Teams


Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een korte kennismaking via Teams, dan hebben we er een gezicht bij en kunnen we als er een klik is een vervolgafspraak inplannen. 


Hopelijk spreken we elkaar snel.


Groet, 

Marcel Martens


in Blog
# Mail
Hoe kan ik een bijlage toevoegen aan een e-mail in Outlook?
Marcel Martens 1 januari 2024

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe markeer ik een e-mail als spam in Outlook?