Hoe herstel ik verwijderde e-mails in Outlook?

Hoe herstel ik verwijderde e-mails in Outlook?
Geschreven door Marcel Martens op 24-01-2024 Laatst bijgewerkt op 11-07-2024

Heb je per ongeluk een belangrijke e-mail in Outlook verwijderd? Maak je geen zorgen, er zijn manieren om deze te herstellen. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je dit doet.

Wat je moet weten over verwijderde e-mails in Outlook

Voordat we ingaan op het herstelproces, is het belangrijk om te begrijpen hoe Outlook omgaat met verwijderde e-mails. Wanneer je een e-mail verwijdert, wordt deze niet direct permanent verwijderd. In plaats daarvan wordt de e-mail verplaatst naar de 'Verwijderde items' map. Deze map fungeert als een soort prullenbak waar je verwijderde e-mails kunt terugvinden en herstellen.

Echter, als je de 'Verwijderde items' map leegt of een e-mail uit deze map verwijdert, wordt de e-mail permanent verwijderd. Maar zelfs dan zijn er nog mogelijkheden om de e-mail te herstellen, afhankelijk van je Outlook-instellingen en de versie van Outlook die je gebruikt.

Hoe herstel je verwijderde e-mails in Outlook?

Stap 1: Controleer de 'Verwijderde items' map

De eerste en meest voor de hand liggende stap om een verwijderde e-mail te herstellen, is door de 'Verwijderde items' map te controleren. Hier vind je alle e-mails die je recentelijk hebt verwijderd. Om een e-mail te herstellen, klik je met de rechtermuisknop op de e-mail en selecteer je 'Verplaatsen' > 'Andere map' > 'Postvak IN'.

Als je de 'Verwijderde items' map regelmatig leegt of als je de e-mail niet in deze map kunt vinden, ga dan naar de volgende stap.

Stap 2: Gebruik de functie 'Verwijderde items herstellen'

Als je de e-mail niet kunt vinden in de 'Verwijderde items' map, dan kun je de functie 'Verwijderde items herstellen' gebruiken. Deze functie is beschikbaar in de meeste versies van Outlook en kan gebruikt worden om e-mails te herstellen die permanent zijn verwijderd.

Om deze functie te gebruiken, ga je naar de 'Verwijderde items' map, klik je met de rechtermuisknop op een lege ruimte in de map en selecteer je 'Verwijderde items herstellen'. Vervolgens krijg je een lijst te zien met e-mails die je kunt herstellen. Selecteer de e-mail die je wilt herstellen en klik op 'Herstellen'.

Wat als je de e-mail nog steeds niet kunt herstellen?

Als je de e-mail nog steeds niet kunt herstellen na het volgen van de bovenstaande stappen, dan zijn er nog een paar andere opties die je kunt proberen.

Optie 1: Controleer je back-ups

Als je regelmatig back-ups maakt van je Outlook-gegevens, dan kun je de back-up gebruiken om de verwijderde e-mail te herstellen. Het proces voor het herstellen van een back-up varieert afhankelijk van hoe je de back-up hebt gemaakt, dus raadpleeg de documentatie van je back-up oplossing voor specifieke instructies.

Optie 2: Neem contact op met je e-mailprovider

Als je een e-mailaccount gebruikt van een provider zoals Gmail of Yahoo, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van de provider. Zij kunnen mogelijk de verwijderde e-mail voor je herstellen.

Conclusie

Het herstellen van verwijderde e-mails in Outlook is meestal een eenvoudig proces. Door de 'Verwijderde items' map te controleren en de functie 'Verwijderde items herstellen' te gebruiken, kun je in veel gevallen de e-mail terugvinden en herstellen. En als dat niet lukt, dan kun je altijd nog je back-ups controleren of contact opnemen met je e-mailprovider.

Onthoud dat het altijd een goed idee is om regelmatig back-ups te maken van je e-mails en andere belangrijke gegevens. Op deze manier kun je altijd je gegevens herstellen, zelfs als je per ongeluk iets verwijdert.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? En wil je weten wat wij voor jullie kunnen betekenen?


Neem contact op     Plan een kennismakingsgesprek via Teams


Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een korte kennismaking via Teams, dan hebben we er een gezicht bij en kunnen we als er een klik is een vervolgafspraak inplannen. 


Hopelijk spreken we elkaar snel.


Groet, 

Marcel Martens


in Blog
# Mail
Hoe herstel ik verwijderde e-mails in Outlook?
Marcel Martens 24 januari 2024

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe kan ik mijn agenda delen met anderen in Outlook?