Hoe exporteer ik mijn Outlook-gegevens naar een ander bestandsformaat?

Hoe exporteer ik mijn Outlook-gegevens naar een ander bestandsformaat?
Geschreven door Marcel Martens op 10-01-2024 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Outlook-gegevens exporteren naar een ander bestandsformaat is een eenvoudig proces dat je in een paar stappen kunt voltooien. Dit artikel leidt je door dit proces en geeft je de kennis die je nodig hebt om je gegevens veilig en efficiënt te beheren.

Waarom zou je Outlook-gegevens willen exporteren?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou willen leren hoe je Outlook-gegevens exporteert naar een ander bestandsformaat. Misschien wil je een back-up maken van je gegevens voor het geval er iets misgaat, of misschien wil je je gegevens overzetten naar een ander e-mailprogramma. Wat je reden ook is, het is belangrijk om te weten hoe je dit veilig en efficiënt kunt doen.

Door je Outlook-gegevens te exporteren, heb je een kopie van je e-mails, contacten, agenda-items en andere belangrijke informatie. Dit kan handig zijn als je van computer verandert, een nieuw e-mailaccount opzet of gewoon een extra kopie van je gegevens wilt hebben voor het geval dat.

Hoe exporteer je Outlook-gegevens naar een ander bestandsformaat?

Stap 1: Open Outlook en ga naar het tabblad Bestand

Om te beginnen, open je Outlook en ga je naar het tabblad 'Bestand' in de linkerbovenhoek van het scherm. Hier vind je verschillende opties, waaronder 'Opties', 'Opslaan als', 'Afdrukken' en 'Exporteren'.

Klik op 'Exporteren' om het proces te starten. Een nieuw venster wordt geopend met verschillende opties voor het exporteren van je gegevens.

Stap 2: Kies het bestandsformaat

In het nieuwe venster selecteer je de optie 'Naar een bestand exporteren'. Klik vervolgens op 'Volgende'. Je krijgt nu de mogelijkheid om het bestandsformaat te kiezen waarin je je gegevens wilt exporteren.

Er zijn verschillende bestandsformaten beschikbaar, waaronder PST (voor Outlook-gegevensbestanden) en CSV (voor Excel-spreadsheets). Kies het bestandsformaat dat het beste past bij je behoeften en klik op 'Volgende'.

Stap 3: Selecteer de gegevens die je wilt exporteren

In het volgende scherm selecteer je de gegevens die je wilt exporteren. Je kunt kiezen om al je gegevens te exporteren, of slechts een deel ervan. Als je bijvoorbeeld alleen je contacten wilt exporteren, selecteer je 'Contactpersonen'.

Na het selecteren van de gegevens die je wilt exporteren, klik je op 'Volgende'. Je krijgt nu de mogelijkheid om een locatie op je computer te kiezen waar je het geëxporteerde bestand wilt opslaan.

Stap 4: Voltooi het exportproces

Na het kiezen van een locatie voor je geëxporteerde bestand, klik je op 'Voltooien'. Outlook begint nu met het exporteren van je gegevens naar het gekozen bestandsformaat.

Het kan even duren voordat het proces is voltooid, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die je exporteert. Zodra het proces is voltooid, ontvang je een melding en kun je het geëxporteerde bestand op de door jou gekozen locatie vinden.

Veelgestelde vragen over het exporteren van Outlook-gegevens

In dit gedeelte beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over het exporteren van Outlook-gegevens naar een ander bestandsformaat.

Kan ik mijn Outlook-gegevens naar elk bestandsformaat exporteren?

Outlook ondersteunt het exporteren van gegevens naar verschillende bestandsformaten, waaronder PST en CSV. PST is het standaard Outlook-gegevensbestandsformaat, terwijl CSV een algemeen gebruikt formaat is dat compatibel is met veel verschillende programma's, waaronder Excel.

Wat gebeurt er met mijn gegevens nadat ik ze heb geëxporteerd?

Na het exporteren van je gegevens blijven ze in Outlook staan. Het exporteren van je gegevens maakt een kopie van je gegevens in het gekozen bestandsformaat, maar verwijdert de originele gegevens niet uit Outlook.

Kan ik mijn geëxporteerde gegevens importeren in een ander e-mailprogramma?

Ja, dat kan. Veel e-mailprogramma's ondersteunen het importeren van gegevens uit andere programma's, waaronder Outlook. Het proces voor het importeren van gegevens varieert echter per programma, dus het is belangrijk om de instructies van het specifieke programma dat je gebruikt te volgen.

Met deze kennis ben je klaar om je Outlook-gegevens veilig en efficiënt te exporteren naar een ander bestandsformaat. Of je nu een back-up van je gegevens wilt maken, ze wilt overzetten naar een ander programma, of gewoon een extra kopie wilt hebben voor het geval dat, je hebt nu de tools en kennis die je nodig hebt om dit te doen.


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe maak ik een back-up van mijn Outlook-e-mails en gegevens?