Hoe blokkeer ik een afzender in Outlook om spam te verminderen?

Hoe blokkeer ik een afzender in Outlook om spam te verminderen?
Geschreven door Marcel Martens op 09-02-2024 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Als je je afvraagt hoe je een afzender in Outlook kunt blokkeren om spam te verminderen, dan ben je hier aan het juiste adres. Het proces is vrij eenvoudig en kan in een paar stappen worden voltooid. In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp.

Hoe blokkeer je een afzender in Outlook?

Stap voor stap instructies

Volg deze eenvoudige stappen om een afzender te blokkeren in Outlook:

  1. Open Outlook en ga naar je inbox.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een e-mail van de afzender die je wilt blokkeren.
  3. Selecteer 'Ongewenste' en vervolgens 'Afzender blokkeren'.
  4. Bevestig je keuze in het pop-upvenster dat verschijnt.

Voila! De afzender is nu geblokkeerd en hun e-mails zullen voortaan in je map met ongewenste e-mail terechtkomen.

Wat gebeurt er als je een afzender blokkeert?

Wanneer je een afzender blokkeert in Outlook, worden hun e-mails automatisch naar je map met ongewenste e-mail verplaatst. Je ontvangt geen meldingen van nieuwe e-mails van deze afzender. Het is een effectieve manier om je inbox opgeruimd en vrij van spam te houden.

Let op: als je per ongeluk een afzender blokkeert, kun je deze op elk moment deblokkeren door dezelfde stappen te volgen en 'Afzender deblokkeren' te selecteren.

Andere manieren om spam te verminderen

Gebruik een spamfilter

De meeste e-maildiensten, waaronder Outlook, hebben ingebouwde spamfilters. Deze filters scannen binnenkomende e-mails op tekenen van spam en verplaatsen verdachte e-mails automatisch naar je map met ongewenste e-mail.

Je kunt de gevoeligheid van je spamfilter aanpassen in de instellingen van je e-mailaccount. Een hogere gevoeligheid betekent dat meer e-mails als spam worden gemarkeerd, maar het kan ook leiden tot meer valse positieven.

Wees voorzichtig met het delen van je e-mailadres

Spammers verzamelen e-mailadressen op verschillende manieren, waaronder via online formulieren, social media en datalekken. Wees daarom voorzichtig met het delen van je e-mailadres.

Gebruik een apart e-mailadres voor online registraties en nieuwsbrieven. Op deze manier blijft je hoofd-e-mailadres vrij van spam.

Update regelmatig je software

Software-updates bevatten vaak beveiligingspatches die beschermen tegen nieuwe spamtechnieken. Zorg ervoor dat je je besturingssysteem, webbrowser en e-mailclient regelmatig bijwerkt om jezelf te beschermen tegen spam.

Samenvattend, het blokkeren van een afzender in Outlook is een eenvoudige en effectieve manier om spam te verminderen. Vergeet niet om ook andere maatregelen te nemen, zoals het gebruik van een spamfilter, het zorgvuldig delen van je e-mailadres en het regelmatig updaten van je software.


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Wat is de beste zakelijke laptop?