Cloud diensten met onbeperkte opslag

Cloud diensten met onbeperkte opslag
Geschreven door Marcel Martens op 13-05-2021 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Het is vrijwel zeker dat niemand graag beperkt wordt; UNLIMITED klinkt geweldig in de oren, toch? Hetzelfde geldt voor opslag. Waarom een vaste hoeveelheid opslagruimte accepteren, terwijl je eindeloze opslagcapaciteit helemaal voor jezelf kunt hebben? Naarmate de tijd verstrijkt, blijven harde schijven toenemen, maar dat geldt ook voor de vraag naar opslagruimte. Die gigabytes die 5 jaar geleden als ‘veel’ aanvoelden, beginnen vandaag de dag als ‘weinig’ te voelen, omdat foto's, bestanden, enz. meer ruimte in beslag nemen dan voorheen. Hier komt onbeperkte opslag in de Cloud om de hoek komen.

onbeperkte hoeveelheid opslagruimte is echter niet gratis, omdat de meeste Cloud providers dit mogelijk maken op basis van een abonnement. Hieronder hebben we een lijst met Cloud services opgesteld die onbeperkte hoeveelheden opslagruimte bieden om bedrijfsgegevens en andere kritieke documenten te beheren en tegelijkertijd te beschermen tegen gegevensverlies.

 

Dropbox

Dropbox is een zeer populair Cloud platform dat kwaliteitsservice biedt voor persoonlijk en zakelijk gebruik. Met het Dropbox Business-abonnement van €15 hebben gebruikers toegang tot onbeperkte opslagcapaciteit om grote bedrijfsgegevens te beheren, verbeterde beveiliging, samenwerkingstools voor teams en e-mail en telefonisch support om elk probleem dat zich voordoet aan te pakken.

 

Google Drive

Deze Cloud service van Google is een ander platform dat productiviteit helpt verbeteren in verschillende bedrijven die gebruik maken van de Cloud. Google biedt ongelimiteerde opslagcapaciteit wanneer je je aanmeldt voor een G Suite Business-account. Voor G Suite Business wordt €9,36 per maand in rekening gebracht, waardoor je toegang hebt tot 2TB opslagruimte. Wanneer je 5 gebruikers toevoegt aan één bedrijfsaccount (49,58), kent Google het account automatisch toe met een onbeperkte opslagcapaciteit. De 49,58 die je betaalt voor een onbeperkt zakelijk G Suite-account is relatief goedkoper dan de 33,05 voor het 10TB basis Google Drive-abonnement.

 

Box

Box is een Cloud service met resources, speciaal ontworpen voor zakelijke klanten, waardoor het een populaire keuze is onder topbedrijven. Deze Cloud provider zou een indrukwekkende klantenkring hebben, namelijk 59% van Fortune 500-bedrijven en meer dan 55.000 MKB-klanten.

Met Box hebben bedrijfseigenaren toegang tot onbeperkte opslagcapaciteit, wanneer ze zich abonneren op het Business-abonnement voor €13,50 per maand, het Business Plus-abonnement voor €22,50 per maand of het Enterprise-abonnement voor €31,50 per maand. Deze plannen worden geleverd met verbeterde beveiliging voor de beste gegevensbescherming en toegewijde klantenondersteuning.

 

OpenDrive

Deze Cloud service is een beschikbare oplossing voor particulieren en bedrijfseigenaren die gegevens willen opslaan, back-uppen en synchroniseren tussen meerdere gebruikers en apparaten. Het biedt veel interessante functies, waaronder onbeperkte opslagcapaciteit voor een persoonlijk abonnement ($9,95 per maand). Dit kan zelfs worden gedeeld tussen vier accounts, terwijl de eigenaar toestemming geeft voor toegang. Het Business-abonnement is beschikbaar ($29,95 per maand en $59,95 voor reseller), dat naast branding- en accountbeheertools ook onbeperkte opslagcapaciteit biedt.

 

Conclusie

Deze onbeperkte opslagfunctie zal ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in de manier waarop Cloud gebruikers providers selecteren. Echter, deze functionaliteit is wellicht niet voor altijd beschikbaar. Veel clouddiensten die vergelijkbaar zijn met diensten in het verleden, boden onbeperkte opslag, maar de evolutie van gebruikerspatronen heeft sommige van deze bedrijven gedwongen om de beschikbare opslagruimte te beperken. Het is dus raadzaam om gebruik te maken van deze onbeperkte opslagservices nu ze nog steeds beschikbaar zijn.


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Welke Cloud services zijn er beschikbaar?