10 Redenen waarom een Managed IT Service Provider goed is voor jouw bedrijf

10 Redenen waarom een Managed IT Service Provider goed is voor jouw bedrijf
Geschreven door Marcel Martens op 20-08-2020 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Wanneer je eenmaal besloten hebt dat de lijn die je met je bedrijf gaat trekken, het uitbesteden van je IT is, dan wil je er ook wel wat aan hebben, toch? Als organisatie zijnde, is het van belang dat er een meerwaarde aan dit hele proces vastzit voor je. Anders is het de moeite misschien niet waard.

Managed IT-diensten zijn de laatste jaren sterk in opkomst. De industrie doet blijkbaar iets goed, want meer dan 86% van de bedrijven maakt gebruik van een vorm van Managed IT services.

Als een Managed IT Service Provider dan dé manier is voor zoveel bedrijven, dan moet het dus ook goed zijn voor jouw bedrijf. Wat is dan het addertje onder het gras? Wat zit er voor jou in? Waarom zou Managed IT-dienstverlening goed zijn voor jouw bedrijf? Lees met me mee:

Focus op de kerncompetenties

In de zakenwereld bestaat er een principe dat het 80/20-principe (Pareto-principe) wordt genoemd. Dit principe houdt in dat 80% van de bedrijfssuccessen wordt behaald door slechts 20% van alle inspanningen. Het rendement in de productiviteit zit hem dus in het vinden van die 20% van de inspanningen die die 80% van het rendement oplevert. Om die kerncompetenties te vinden, is het nodig om minder zinvolle taken van je af te schuiven. Het uitbesteden van je IT is van belang om je strategisch te kunnen focussen op de bedrijfsdoelstellingen. Een Managed IT Service Provider geeft je de vrijheid om je bedrijfsdoelstellingen in kaart te brengen en hard te kunnen werken aan het behalen ervan.

Neem minder risico, verhoog je rendement

Met een Managed IT-dienst bespaar je op de overheadkosten die je maakt voor je gehele onderneming. En het mooie is dat je strategisch gebruik kunt maken van beheerde IT-diensten om je rendement te verhogen. Doordat je een heel team van IT-experts tot je beschikking hebt, voorkom je verliezen dankzij de technische voorsprong die de beheerde IT-dienst je aan bedrijf biedt.

Toegang tot vooruitstrevende diensten

Met onbelemmerde toegang tot de leiders op het gebied van IT die je beheerde diensten verzorgen, kun je rekenen op toegang tot de meest vooruitstrevende diensten van je providers. Het maakt niet uit hoe klein of groot je bedrijf is, er is altijd een oplossing die kant-en-klaar is en die uitstekend werkt voor jouw bedrijf.

Een maandelijks budget dat prima werkt

Niets kan een bedrijf zo makkelijk leegzuigen als een onvoorspelbaar budget. Zodra je je IT-diensten uitbesteedt, kun je beginnen met het budgetteren van de beheerde dienst. Je hebt je financiën scherp op het oog, omdat je precies weet wat je waaraan besteedt binnen je bedrijf.

Veiligheid op zijn best

Met een beheerde IT-dienstverlening is je internetbeveiliging van topkwaliteit. Je kunt erop rekenen dat je IT-experts tot de beste ter wereld behoren en dat ze jouw bedrijf continu op de radar hebben. Deze kennis zorgt ervoor dat je IT niet ontspoort.


Doe meer met minder

Nu je meelift op de kennis van de deskundigen van je IT-expert, zul je merken dat je toegang hebt tot veel meer diensten dan je normaal gesproken zou hebben gehad. Dit is het ‘Meer doen met minder’-principe - de middelen die je IT-dienstverlener zal inzetten voor jouw bedrijf wegen ruimschoots op tegen de kosten die die voortkomen uit tijdverlies.


Hoogwaardige technologie

Aangezien toonaangevende IT-dienstverleners altijd gebruik proberen te maken van de meest hoogwaardige technologie, besteden zij in het bijzonder aandacht aan hun infrastructurele oplossing. Om ervoor te zorgen dat je over al deze infrastructuren zal beschikken, voorziet de dienstverlener je van de benodigde IT-systemen die nodig zijn voor de bedrijfsvoering. Wat wil je nog meer?

Lean en Green

De laatste jaren is de aandacht uitgegaan naar bedrijven die hun CO2-uitstoot terugdringen en die hun activiteiten milieuvriendelijk aanpakken. Het uitbesteden van je IT kan je een stap dichter bij deze realiteit brengen. Jouw bedrijf kan profiteren van energiebesparingen waardoor u ‘Lean en Green’ kunt blijven!

Expertise

Eén van de belangrijkste componenten van de hele beheerde IT-dienstverlening waarvoor je betaalt, is de expertise die de IT-mensen kunnen inbrengen in je bedrijf. Hoewel ze op afstand met je team samenwerken, kun je hun inbreng meetellen als één van de vele draden die worden gesponnen voor het uiteindelijke weefsel aan succes voor je bedrijf. Deze expertise is veel meer waard dan de investering zelf.

Reduceer downtime

Dus, wat gebeurt er wanneer je te maken krijgt met downtime? Indien je een eigen IT team hebt, kunnen ze er meteen mee aan de slag. Met een Managed IT Service Provider zijn er infrastructuren die het hele proces van uw systemen bewaken om zo de downtime drastisch te verminderen. Zo ben je er zeker van dat je weinig of geen downtime hebt.

Met al deze voordelen zou het een tautologie zijn om te zeggen dat een Managed IT Service Provider goed zou zijn voor je bedrijf. Je zou er op vooruitgaan door er één in de arm te nemen.


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Unexpected delays explained within Azure