10 redenen waarom online back-ups beter zijn dan back-ups op locatie

10 redenen waarom online back-ups beter zijn dan back-ups op locatie
Geschreven door Marcel Martens op 27-08-2020 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Ja, het is waar, online back-ups zijn, in de meeste gevallen, beter dan on-site back-ups. Zijn er bepaalde verwachtingen? Zeker, zonder enige twijfel, online back-ups zijn niet voor iedereen geschikt. Afhankelijk van grootte en frequentie, maar het feit dat deze nog steeds wereldwijd blijft groeien in populariteit, hoeft je er niet meer met argwaan naar te kijken. De belangrijkste vraag is waarom? Waarom groeit het nog steeds zo hard in populariteit? Hier het korte antwoord:

10 redenen waarom online back-ups snel populairder zijn geworden dan on-site back-ups

Minder onderhoud

Dit is een geaccepteerd feit en niet langer een discussie. Back-up online heeft het paradigma dat “goeie, bruikbare back-ups veel werk kosten” opnieuw uitgevonden. In feite besteden de meeste bedrijven hier helemaal geen tijd meer aan. 

Werkt uitstekend met eigen hardware & cloud oplossingen (hybrid-cloud)

Iedereen die met back-up software heeft gewerkt weet dat het een process is wat altijd aandacht (dus tijd) nodig heeft… nog maar niet te spreken over de hybride oplossingen van vandaag de dag. Lokaal nog servers met bestanden, databases, applicaties, etc. en daarbij Exchange Online voor de mail. Hoe back-up je dit allemaal zonder er continue mee bezig te hoeven zijn? Back-up Online back-upt beide probleemloos voor je.

Goedkoper

Jazeker, Back-up online lijkt in eerste instantie duurder, maar op de lange termijn bespaar je gigantisch. Dat is natuurlijk mooi meegenomen maar veel belangrijker is dat je er zekerder van kunt zijn dat je ook echt je back-up kunt herstellen (restoren) als dat nodig is. We hebben het al veel te vaak meegemaakt dat een bedrijf dacht een goeie back-up te hebben, maar op het moment dat het echt nodig was, bleek deze al weken niet te lopen of maar een deel van alles te hebben. tel jezelf de volgende vragen eens:

  • Wat zijn de kosten dan?
  • Overleef je dat überhaupt als bedrijf?
  • En dan hebben we de tijd van de beheerder nog niet eens meegerekend…

 

Sneller uitgerold

Wie wil er weken een consultant in huis? Het antwoord: niemand. In feite wordt Back-up Online vaak binnen een paar uur per server of Clouddienst geïnstalleerd. Zonder dat je servers herstart hoeven te worden. Dit betekend minder stress voor ondernemers, it’ers, medewerkers en auditeurs.


Geen investering(en)

Geloof het of niet, dit betekend veel. Ondernemers kunnen hun geld investeren in zaken die hen geld opleveren. Bij M – IT Services hadden we veel klanten die nog hun eigen back-up oplossing hadden met dure tape-robots. Deze zijn specifiek voor deze reden overgestapt naar back-up online.

Beter beoordeeld door controles van accountants, ISO audits, etc.

Nu zoveel ondernemers de lage onderhoud en levensduur voordelen begrijpen, is de vraag naar dit soort oplossingen exponentieel gestegen, omdat ondernemers, IT-ers en auditeurs ze naar de toekomst toe als veilig en zonder veel werk zien.

Beter beschermd tegen infecties (virussen/ransomware)

Virussen en Ransomware zijn de vloek van iedere ondernemer. Online back-ups zijn bekend geworden om “het niet vatbaar te zijn” als er een virus of ransomware uitbreekt binnen een bedrijf.

Database, Exchange agent licenties inbegrepen

Vandaag de dag zitten bijna alle opties als het back-uppen van databases, mailservers etc. inbegrepen in een back-up online oplossing. Als je zelf back-up software koopt heb je vaak dure “agent”-licenties nodig.

Veiliger / encryptie

Het is voortaan dagelijks in het nieuws “cyber-security”. De ene na de andere wordt gehackt of digitaal gegijzeld… en gaat alles over het beter beveiligen van je bedrijfsgegevens. Als het om back-ups gaat staan je gegevens, versleuteld en onleesbaar in een back-up Online omgeving, waardoor deze manier van back-uppen uiterst veilig is.

Overal restoren

Waar je ook bent, zolang je internet hebt kun je bestanden, databases en e-mails restoren uit je back-up.

Dat waren ze dan: de 10 redenen waarom wereldwijd online back-ups het winnen van on-site back-ups.

Vragen? Commentaar? Voel je vrij om hieronder te reageren.

Bij M – IT Services back-uppen we gegevens voor kleine bedrijven (zzp’ers), middelgrote bedrijven & multinationals, maar ook banken, vliegvelden, gemeentes, enzovoorts. Als je geïnteresseerd bent in een online back-up oplossing voor jouw bedrijf, voel je vrij om meer te lezen over back-up strategieën, een offerte aan te vragen of ons ebook hieronder te downloaden.


in Blog
10 redenen waarom online back-ups beter zijn dan back-ups op locatie
Marcel Martens 27 augustus 2020

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Performance verschillen tussen identieke laptops of pc’s verklaard