De 5 snelste manieren om je computernetwerk in de Federal Reserve Bank of New York te veranderen en een verlammende hack te voorkomen

De 5 snelste manieren om je computernetwerk in de Federal Reserve Bank of New York te veranderen en een verlammende hack te voorkomen
Geschreven door Marcel Martens op 14-06-2024

De Federal Reserve Bank of New York is een van de belangrijkste financiële instellingen ter wereld. Het is essentieel dat de beveiliging van het computernetwerk van de bank op het hoogste niveau wordt gehouden om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie en financiële transacties veilig blijven. In dit artikel zullen we vijf snelle manieren bespreken om het computernetwerk van de Federal Reserve Bank of New York te versterken en een verlammende hack te voorkomen.


1. Implementeer tweestapsverificatie


Een van de meest effectieve manieren om de beveiliging van het computernetwerk te verbeteren, is door tweestapsverificatie te implementeren. Dit houdt in dat gebruikers naast een wachtwoord ook een tweede vorm van verificatie moeten doorlopen, zoals een eenmalige verificatiecode die naar hun mobiele apparaat wordt gestuurd. Hierdoor wordt het veel moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot het netwerk, zelfs als ze het wachtwoord van een gebruiker hebben bemachtigd.


Tweestapsverificatie kan worden geïmplementeerd door gebruik te maken van verschillende beveiligingsprotocollen, zoals OAuth, SAML of biometrische verificatie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle gebruikers van het netwerk worden verplicht om tweestapsverificatie te gebruiken en dat er regelmatig audits worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de implementatie effectief is.


2. Update regelmatig alle software en firmware


Een van de meest voorkomende manieren waarop hackers toegang krijgen tot een netwerk is door gebruik te maken van bekende beveiligingslekken in software en firmware. Het is daarom van cruciaal belang om regelmatig alle software en firmware op het netwerk bij te werken naar de nieuwste versies.


Door regelmatig updates uit te voeren, kunnen bekende beveiligingslekken worden gedicht en kunnen nieuwe beveiligingsfuncties worden geïmplementeerd. Het is belangrijk om een goed patchmanagementbeleid te hebben en ervoor te zorgen dat alle updates grondig worden getest voordat ze op het netwerk worden toegepast.


Voordelen van regelmatige software- en firmware-updates:


 • Verhoogt de beveiliging van het netwerk door bekende beveiligingslekken te dichten.


 • Biedt nieuwe beveiligingsfuncties en verbeteringen.


 • Verbetert de prestaties en stabiliteit van het netwerk.


 • Verkleint de kans op een succesvolle hack.


3. Beperk de toegang tot gevoelige informatie


Een van de belangrijkste principes van cybersecurity is het beperken van de toegang tot gevoelige informatie. Dit betekent dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang moeten hebben tot gevoelige gegevens en dat er strikte beveiligingsmaatregelen moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat deze gegevens niet in verkeerde handen vallen.


Om de toegang tot gevoelige informatie te beperken, kunnen verschillende maatregelen worden genomen, zoals het implementeren van een strikt toegangsbeheerbeleid, het gebruik van sterke wachtwoorden en het versleutelen van gegevens. Het is ook belangrijk om regelmatig audits uit te voeren om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot gevoelige informatie.


Belangrijke maatregelen om de toegang tot gevoelige informatie te beperken:


 • Implementeer een strikt toegangsbeheerbeleid.


 • Gebruik sterke wachtwoorden en implementeer tweestapsverificatie.


 • Versleutel gevoelige gegevens, zowel in rust als in transit.


 • Voer regelmatig audits uit om de toegangsrechten te controleren.


4. Voer regelmatig penetratietests uit


Een penetratietest is een gecontroleerde aanval op het computernetwerk om zwakke plekken en beveiligingslekken te identificeren. Door regelmatig penetratietests uit te voeren, kunnen potentiële zwakke plekken in het netwerk worden geïdentificeerd en kunnen passende maatregelen worden genomen om deze te verhelpen.


Penetratietests kunnen worden uitgevoerd door interne beveiligingsteams of door externe beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het testen van netwerkbeveiliging. Het is belangrijk om de resultaten van penetratietests grondig te analyseren en de nodige maatregelen te nemen om de beveiliging van het netwerk te verbeteren.


Voordelen van regelmatige penetratietests:


 • Identificeert potentiële zwakke plekken en beveiligingslekken in het netwerk.


 • Helpt bij het verbeteren van de beveiliging van het netwerk door passende maatregelen te nemen.


 • Verhoogt het bewustzijn van de beveiliging bij medewerkers.


5. Train medewerkers in cybersecurity awareness


Medewerkers zijn vaak de zwakste schakel in de beveiliging van een computernetwerk. Het is essentieel om medewerkers regelmatig te trainen in cybersecurity awareness om hen bewust te maken van de mogelijke risico's en hen te leren hoe ze deze kunnen vermijden.


Training in cybersecurity awareness kan verschillende vormen aannemen, zoals workshops, e-learningmodules en regelmatige herinneringen via interne communicatiekanalen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle medewerkers toegang hebben tot de nodige training en dat er regelmatig evaluaties worden uitgevoerd om het effect van de training te meten.


Belangrijke aspecten van cybersecurity awareness training:


 • Bewustwording van de mogelijke risico's en bedreigingen.


 • Het belang van sterke wachtwoorden en tweestapsverificatie.


 • Het herkennen van phishing-e-mails en andere vormen van social engineering.


 • Het melden van verdachte activiteiten en incidenten.


Door deze vijf snelle manieren te implementeren, kan de Federal Reserve Bank of New York de beveiliging van haar computernetwerk versterken en een verlammende hack voorkomen. Het is belangrijk om voortdurend de beveiligingsmaatregelen te evalueren en bij te werken om te zorgen voor een robuuste en veerkrachtige beveiligingsinfrastructuur.in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
10 Onmisbare Tools voor IT