Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams

Het nieuwe werken begint steeds meer vorm te krijgen. Een volle kantoor bezetting is in deze tijd eerder een uitzondering dan een regel. Thuiswerken krijgt steeds meer vorm en organisaties gaan hier steeds effectiever mee om. Om productief te blijven en op een snelle manier met je team en collega te kunnen schakelen komen er meerdere oplossingen naar voren. Iedereen kent Skype for Business, Zoom of Microsoft Teams. Maar wat is Microsoft Teams nu precies, wat kan je er mee en waarom is Teams inmiddels leading geworden binnen het zakelijke landschap?

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams, ook wel afgekort tot Teams, is een communicatie- en samenwerkingsplatform van Microsoft dat chatmogelijkheden, videoconferentie, bestandsopslag, waaronder gedeelde bestanden, en integratie van applicaties en telefonie samenbrengt. De dienst is onderdeel van Microsoft 365 en is gelanceerd in maart 2017. Microsoft Teams is een concurrent van services zoals Zoom en Slack, en bedoeld als opvolger voor Skype for Business.

Microsoft Teams

Wat kan ik allemaal met Microsoft Teams?

Microsoft Teams is de centrale plek voor teamwork. Je kunt er bestanden delen, met collega’s chatten en online vergaderingen organiseren. Microsoft Teams kan de productiviteit drastisch verbeteren.


In deze tabel een overzicht waar je het allemaal voor kunt gebruiken:

 • Teams

  Hier zie je alle Teams waar je lid van bent.

 • Kanalen

  Een Kanaal kan een afdeling zijn, een projectteam, een plek om grappige dingen te delen. Wat voor Kanaal je ook hebt dat is in ieder geval waar het werk plaatsvindt, waar meetings gehouden worden, waar teamgesprekken (chats) plaatsvinden, bestanden gedeeld worden. Ook on-the-spot meetings vinden hier plaats.

 • Tabs

  Boven in ieder Kanaal vindt je Tabs met o.a. de Gesprekken, Bestanden, Apps en Services.

 • Meeting

  Naast dat videobellen met je gesprekspartners is het mogelijk om: de meeting op te nemen, je scherm te delen.

 • Chat

  Middels de Chat functie kun je een-op-een chat gesprekken met mensen voeren en eventueel bestanden uitwisselen. Je kunt deze Chat een naam geven zodat je deze later gemakkelijk kunt terugvinden. Vanuit deze Chat kun je ook direct een Video- en/of Audio-gesprek starten.

 • Bellen

  Als je organisatie Microsoft Teams heeft verbonden met het telefonie-netwerk, dan kun je zelfs iedereen bellen vanuit Teams zelfs als hun Teams niet gebruiken.

 • Agenda

  In de agenda zie je de afspraken voor de dag/week. Vanuit hier kun je ook een nieuwe vergadering plannen. Deze synchroniseert met je Agenda in Outlook.

 • Activiteit

  Dit is een weergave waarin je kunt filteren op bijvoorbeeld: ongelezen, vermeldingen, antwoorden, reacties, gemiste oproepen, voicemails, apps en populaire zaken. Het is een manier om snel alles te zien waar je nog naar moet kijken.

 • Zoeken

  Gebruik de zoekbalk om specifieke items of mensen te zoeken, snel bepaalde acties uit te voeren of applicaties te starten.

Teams is toch gratis?

De toegang tot Microsoft Teams was al beschikbaar voor mensen met een Office 365-licentie, maar als gevolg van de COVID-19-pandemie is er een gratis versie beschikbaar gesteld. De gratis versie heeft wel een aantal beperkingen ten opzichte van de betaalde versie, maar je kunt nog steeds veel bereiken met deze tool zonder je te hoeven abonneren. De tool kan worden gestart vanuit een desktopapplicatie, een webbrowser of een mobiele app en het totaal aantal mensen dat toegang kan krijgen tot de volledige functionele ruimtes van de Microsoft Teams is beperkt tot de leden van je organisatie die een licentie hebben.

Team_img2
Team_img3

Heeft Teams ook beperkingen?

Een aanname die mensen snel maken over Microsoft Teams is, dat ze zien hoe gemakkelijk het in gebruik is en denken dat ze dat “even” uitrollen en in gebruik nemen. Je zult zien dat als je het op die manier vrijgeeft dat het binnen no-time een “zooitje” wordt. Dus ons advies is om je bedrijf en mensen erbij te begeleiden en ze helpt om Teams te maken, hoe bestanden opgeslagen worden, hoe je werkt met externe mensen. Dus denk er van tevoren goed over na hoe je Teams wilt gaan gebruiken binnen je organisatie.

Hoe wij jou kunnen helpen met Teams.

M-IT Services is de Microsoft Teams specialist. Wij werken al een lange tijd met Teams en helpen onze klanten en partners aan een goede implementatie van Teams. Een goede implementatie is namelijk meer dan alleen de software installeren. Wanneer je ook een goed beleid opstelt dan kan je met Teams de productiviteit en efficiëntie van organisatie verhogen. Zonder dat daarbij zorgen ontstaan over de veiligheid van vertrouwelijke informatie.

Microsoft Teams kan ook veel kosten besparen door in je zakelijke telefooncentrale te integreren binnen Teams. Wij kunnen dit doen door Office 365 in combinatie met uitbreiding van telefonie te koppelen aan MS Teams. Hierdoor creëer je meer flexibiliteit en bespaar je kosten op je huidige telefonie oplossing.

Een aantal voordelen van onze Microsoft Teams oplossing:
 • Wij zorgen voor een veilige en correcte implementatie en integratie van Microsoft Teams binnen je organisatie.
 • Een veilig werkbeleid en de juiste voorlichting met betrekking tot het gebruik van Teams en voordelen van een efficiënt gebruik van Teams.
 • Wij kunnen je volledige telefonie oplossing integreren in Office 365 en Teams. Hierdoor komt je huidige telefonie oplossing te vervallen.
 • Zakelijke simkaarten en mobiele telefoons zijn niet meer nodig. Installeer de app en mensen kunnen je direct bereiken op je zakelijke nummer.
 • Degene die je belt heeft geen Teams nodig om te bellen en kan je via de telefoon altijd bereiken.
 • Wij bieden ook na implementatie ondersteuning en zijn altijd bereikbaar voor je vragen.
 • Wij denken ook met je mee in verdere oplossingen die kosten besparend zijn en je efficiëntie verhogen.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.